6 keer landelijk wonen - Mart's Blog - | Martkleppe.nl

6 keer landelijk wonen

hoofdfoto3

In elk landelijk interieur vind je een aantal vaste elementen terug. Zo draait het in elke landelijke inrichting vooral om pure materialen, pure kleuren en pure vormen..

Daarnaast zie je ook een aantal basiskleuren terugkomen; zoals grijstinten, taupe en diverse zandkleuren. Toch heeft elk landelijk interieur zijn eigen persoonlijke touch. En dat is maar gelukkig ook, want het zou anders maar een saaie boel worden.

Landelijke eenvoud

Landelijk staat gelijk aan eenvoud. De meeste landelijke interieurs zijn dan ook gebaseerd op een aantal vaste basiskleuren. Deze kleuren zijn eenvoudig, en ideaal te combineren. Natuurlijk is kleur ontzettend bepalend in een inrichting. Maar een interieur gaat pas echt leven door de meubelstukken en accessoires. Door het gebruik van ruwe materialen, zoals oud hout, het ruw geborstelde ijzer, het stoere linnen toe te voegen aan de eenvoudige basiskleuren, krijg je een authentieke, bijna rauwe uitstraling. En juist deze bijzondere uitstraling zorgt voor die warme sfeer die kenmerkend is voor landelijk wonen.

Landelijke eenvoud

Landelijk wonen

Landelijk eenvoud

Stoer landelijk

Het unieke aan landelijk is dat het niet per se mooi hoeft te zijn. De natuurlijke vormen en authentieke kleuren en pure materialen spreken helemaal voor zich. En dat zie je direct terug in dit interieur. Door de bijzondere samenstelling van materialen straalt deze keuken een robuuste degelijkheid uit. De bijzondere combinatie van beton en oud hout benadrukken de pure robuustheid van deze keuken. Deze prachtige combinatie kun je terug laten komen in allerlei elementen. Denk bijvoorbeeld maar aan je badkamer; een stoer bad, muren in betonkleur en een eenvoudig houten krukje voor de accessoires.

Stoer landelijk

Verrassend landelijk

Voor mensen die denken dat landelijk saai is; niets is minder waar. Zeker omdat je de landelijke stijl verrassend kunt combineren met andere stijlinvloeden.

Deze bijzondere inrichting bewijst dat landelijk prima samengaat met de lichte Zweedse interieurstijl. Het oud houten trapje combineert prachtig met de moderne grafische print van de zwart-witte accessoires. De combinatie van deze verschillende stijlen brengt direct beweging in het interieur. Zo blijft je interieur altijd verrassend. Want een voorspelbaar interieur, dat is pas écht saai.

Landelijk

Kleurrijk landelijk

Die Scandinaviërs weten wel wat mooi is. Dat bewijst dit Noorse stilleven. De bijzondere kleurenmix en natuurlijke accessoires zorgen voor een sfeervolle, bijna kerstachtige uitstraling. Natuurlijk kun jij deze stijl ook realiseren in je interieur. Combineer een helderwitte basis met verschillende accessoires in appeltjesrood. Zorg daarnaast voor een aantal typisch natuurlijke accessoires, zoals geweitjes, lichte plaids van schapenwol en houtblokken. Juist door die natuurlijke elementen houd je de uitstraling van je helderwitte ondergrond warm en sfeervol.

Landelijk wonen

Kleurijk landelijk

Strak landelijk

Landelijk en strak gaat prima samen. Dat bewijst dit interieur. De strakke lijsten en het bed combineren prachtig met de authentieke houten vloer, de houtblokken en de oud houten bakken. Een bijzonder stijlvol voorbeeld van een modern interieur met typisch landelijke invloeden.

landelijk strak

Romantisch landelijk

Wie dol is op accessoires, zal zich helemaal thuis voelen in dit romantisch landelijke interieur. Een inrichting waarin een hoofdrol is weggelegd voor brocante, ruches en gehaakte plaids. Het lichte blauw in combinatie met wit geeft dit interieur een frisse en uitnodigende look. Kortom, een interieur om helemaal in weg te kruipen. 

Romantische landelijk 

Romantische

Reageer

 • Susanne Ansems
  24 november 2016

  Al enige tijd ben ik op jullie site aan het rondsnuffelen en ontvang ook jullie magazine. Toch wil ik samen met mijn man een keer langs komen. Voorlopig zijn we nog druk bezig met de verbouwing. Maar op korte termijn zal ik de muur in de keuken moeten gaan behandelen ivm de spetters. Ik dacht zelf aan kalkverf. In jullie magazine heb ik gelezen dat er in Roosendaal een leverancier zou zijn in goede kwaliteit kalkverf. Kunnen jullie mij adviseren in leverancier, merk en eventueel kleur. Mijn favoriete kleur is blauw/grijs. In de kamer zou ik straks deze kleur ook aangebracht willen hebben. In januari wordt er een houten vloer gelegd, in een iets donkere tint. Maar eerst de kalkverf voor de keuken. Graag ontvang ik advies van u. Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  29 november 2016

  Dag Susanne,

  Wij hebben de merken Painting The Past en Carte Colori is huis. Graag verwijzen we je naar de website van deze leveranciers. Er staat daar veel informatie op. Stap verder gerust eens binnen bij ons in de showroom om ideeën voor een kleur op te doen.

  Welkom

  Beantwoorden
 • hilde vlot
  23 januari 2018

  we krijgen een nieuwe woning, deze zal ongeveer in november opgeleverd worden.
  Ik vind het moeilijk om een vloer te kiezen. Ook het combineren van alles zie ik nu al tegenop. We hebben het plan om zelf de keuken te maken van eiken. Ik houd van modern landelijk, natuurlijke materialen hebben mijn voorkeur. Geef jij ook advies?

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  24 januari 2018

  Ha Hilde, we geven zeker advies en het lijkt ons een uitdaging om mee te denken over jouw droomkeuken. Kleine sidenote is wel dat dit in combinatie met het kopen van meubels/verf bij ons gaat. Doe anders gerust eens een belletje (we zijn bereikbaar op (055) 526 22 72) om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen, kom gezellig langs of boek een adviesafspraak!

  Beantwoorden