Zolder-ideeën - Mart
Home / Stories / Zolder-ideeën

Zolder-ideeën

Die goeie ouwe zolder; dé ideale opbergplek voor oude woonaccessoires en knuffelberen, die dan langzaamaan in het vergeethoekje raken…

Jammer eigenlijk, want juist deze plek is vaak de meest ruimtelijke kamer van het hele huis. Ideaal voor een extra werk-, logeer-, of badkamer. Ga eens aan de slag met je zolder, en je weet nooit welke verrassingen je tegenkomt.

De zolder is vaak een grote ruimte, wat voor de inrichting grote voordelen heeft; je kunt er veel in kwijt en met een rustige indeling creëer je een enorme extra ruimte in huis. Omdat de zolder vaak slecht verlicht is, kun je de ruimte helemaal wit spuiten of verven. Hierdoor krijg je direct een extra licht en ruimtelijk effect.  Voeg daar een paar stoere, grote hanglampen aan toe, en je zult zien wat een heerlijke ruimte je te benutten hebt.

Slaapkamer

Slaapkamer

Opbergruimte

Je kunt de zolder natuurlijk altijd blijven gebruiken als opberg- en snuffelruimte. Maar het is veel praktischer om de ruimte goed te benutten. Je rommel kun je goed kwijt als je aan de zijkanten extra schotten laat plaatsen, met afneembare luiken erin. Hierdoor kun je altijd bij je spullen, maar zijn ze voor het zicht mooi opgeborgen.

Opbergruimte op zolder

Kinderslaapkamer op zolder

Vooral voor kinderen is de zolder een spannende ruimte. Je doet je kind dan ook geen groter plezier dan een slaapkamer op zolder voor hem of haar te maken. De hoge plafonds bieden ruimte voor een stoere schommel of hangstoel en tussen de schuine wanden kun je een prachtige bedstee realiseren. De grote vloer biedt alle ruimte om uitgebreid te spelen. Natuurlijk kun je als ouders ook perfect terecht op zolder. Het grote tweepersoonsbed, dat in een kleine slaapkamer vaak pompeus aandoet, komt op de zolder helemaal tot zijn recht. Ook is er ruimte genoeg voor een wand- of inbouwkast.

Kinderkamer zolder

Werkkamer op zolder

Wil je lekker afgezonderd zitten tijdens je werk thuis? Dan is een werkplek op zolder helemaal wat voor jou. Zorg voor een gezellig bureau met stoere stoel en een mooi kleed. Vooral dat laatste zorgt voor wat huiselijkheid in de grote ruimte.

werkkamer op zolder

Badkamer op zolder

Waar bij de meeste mensen de badkamer zich op de eerste verdieping bevindt, wagen echte inrichtings-durfallen zich aan een badkamer op zolder. Besteed wel voldoende tijd aan het maken van een goed plan voor je badkamer op zolder. Je moet immers rekening houden met praktische zaken als isolatie, ventilatie en waterdruk. Vooral goede ventilatie is erg belangrijk. Dit voorkomt ongezonde schimmels en bespaart veel geld en energie. Wil je nog meer ruimte realiseren? Laat dan een paar lichtkoepels aanbrengen. Deze zorgen niet alleen voor een mooi natuurlijk licht, maar brengen die sterrenhemel nog dichterbij.

Badkamer op zolder