Zes tips om je huis herfstklaar te maken - Mart
Home / Stories / Zes tips om je huis herfstklaar te maken

Zes tips om je huis herfstklaar te maken

De herfst is dé tijd van gezelligheid in huis. Terwijl de gure herfststormen om ons huis gieren en de regen op het raam klettert, zoeken wij elkaars gezelligheid op…

De kaarsjes gaan weer aan, het gas wordt opgestookt voor een warme kop chocolademelk en voldaan kruipen we met een tijdschrift onder een warme plaid. Maar voordat het zover is, willen we ons huis natuurlijk helemaal in de warme sferen hebben. Zes tips om jouw huis klaar te maken voor een gezellige herfstavond.

herfst interieur

Tip 1: Vervang de kussens op je bank.

Kussens geven je huis sfeer. Ze zorgen ervoor dat je basisinterieur een kleurige en warme touch krijgt en dat je de kleur en sfeer in je interieur regelmatig kunt vervangen. De herfst is de tijd voor warme kleuren. Vervang daarom je kussens op de bank voor kussens in warme herfsttinten. Zeker de kleuren rood, oranje, bruin of mosterdgeel geven je interieur al snel een herfstig uiterlijk.

interieur kaarsen

Tip 2: Haal kaarsen in huis!

Door (geur)kaarsen neer te zetten, breng je meteen al sfeer in je woonkamer. Je kunt kiezen voor kleine waxinelichtjes in leuke brandertjes of voor stompkaarsen op een groot blad. Kijk wat bij je interieur past. Te veel kaarsen op verschillende plekken, kan ook rommelig aandoen. Zorg daarom voor een flinke hoeveelheid kaarsen bij elkaar; dat is niet alleen een echte eyecatcher, maar ook een regelrechte sfeermaker.

interieur plaid

Tip 3 Schaf een warme plaid aan.

Plaids zijn hot. Vooral de wollen exemplaren zijn onweerstaanbaar. Tijdens een gure herfst is het heerlijk om onder een warme plaid te kruipen. Maar een plaid is ook mooi als accessoire. Vooral op het bed, over een stoel gedrapeerd of gewoon op de grond geeft een plaid de warmte in huis waar je in de herfst zo naar zoekt.

herfst interieur

Tip 4 Zorg voor warme herfstkleuren.

Bij de herfst horen warme kleuren zoals geel, oranje, rood, bruin en aubergine. Vul je basisinterieur daarom aan met warme herfsttinten. Als je (felle) kleuren in je kamer hebt, kun je die vervangen door herfstkleuren. Je hoeft niet meteen de muren te schilderen als je dat niet wilt. Het is veel makkelijker om met accessoires en decoratie het thema van je kamer te veranderen! Heel erg mooi is ook de retrokleur mosterdgeel; vintage, stoer en warm tegelijk.

Tip 5: Zorg voor een warm vloerkleed.

Vloerkleden geven je interieur een warmteboost. En dat niet alleen. Vloerkleden zorgen ervoor dat je interieur een eenheid wordt. Ze trekken de meubelen als het ware naar elkaar toe, waardoor je huiskamer één geheel wordt. Zorg dat je voor de herfst een heerlijk vloerkleed hebt liggen. Zo hou je niet alleen warme voeten, maar geef je ook je interieur even een flinke oppepper.

herfst interieur

Tip 6: Maak de kachel winterklaar!

Op koude herfstavonden is een open haard eigenlijk onmisbaar. Maar een open haard of gashaard vraagt ook onderhoud. Tijdens het stoken van een kachel of haard komen namelijk rookgassen vrij die roet- en stofdeeltjes achterlaten aan de binnenkant van je schoorsteen. In de loop der tijd vormt dit een laagje in de schoorsteen, waardoor de haard slechter stookt en de kans op brand in je schoorsteen vergroot wordt. Zorg daarom dat je op tijd je schoorsteen laat schoonmaken. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.

Geniet van de herfst!