Winterwarm huis - Mart
Home / Stories / Winterwarm huis

Winterwarm huis

Verjaag de kou, schep sfeer en warmte in huis. Langzaam aan verdwijnt de herfst en maakt de natuur zich op voor het volgende seizoen: de winter!

De wereld komt tot rust, de dagen worden nog korter en het kan buiten echt nat, koud en somber zijn. Des te belangrijker is het om het thuis extra gerieflijk en rustgevend te maken. Want als de natuur zijn winterslaap houdt, waar zouden wij dat dan ook niet een beetje doen?

Stoelen bij de haard

Gewoon alles een tandje langzamer aan doen. Thuis een warm nest creëren, de stoelen wat meer richting de houtkachel of openhaard schuiven, warme wollen dekens of mooie rendierplaids op de bank, voldoende kussens om gerieflijk te zitten, een goed boek of stapel tijdschriften binnen handbereik, een kom warme chocolademelk erbij, een rustgevend muziekje op de achtergrond en misschien dwarrelen buiten wel de eerste sneeuwvlokken naar beneden…

Geurende eucalyptus

Wat we ’s winters in huis doen, gezelligheid en sfeer scheppen, heeft vooral te maken met het verjagen van de kou en somberheid die buiten overheersen. Toch heeft zo’n koude periode ook een hoop moois te bieden. Een enkele tak van bijvoorbeeld de toverhazelaar geeft een spannend effect in een mooie kan. En van de laatste overblijfselen van die ooit zo mooie zomertuin, kun je nu nog de mooiste kransen maken. Een mooie gedachte daarbij is dat de vorm van de krans, de cirkel, de voltooiing van het jaar symboliseert. En eucalyptusbladeren blijven heel lang mooi, goed en geurend. Zelfs wanneer de blaadjes verbleekt zijn tot een bijna witachtig grijs, blijven ze voor een stijlvol effect zorgen. Haal buiten dus vooral binnen, juist in dit seizoen! 

Eucalyptus-Krans

Combineren

En schuif niet alleen de stoelen richting de warmtebron, maar zet al je meubels eens totaal anders neer. Zo blijft je interieur levendig en dynamisch. En het zal je verbazen hoe anders je spullen ogen wanneer je ze letterlijk in een ander licht zet. Breng spanning in je winterinterieur door zachte en harde materialen op de juiste manier te combineren. Combineer het verleden met het heden en accentueer bepaalde items door er heel veel van neer te zetten. Want aan het einde van de middag, bij het invallende schemerlicht, schittert en glanst het licht van een groep kaarsen in kandelaars extra mooi.

Ik wens je een mooie, koude winter toe!

open haard

(Bronnen beelden: casatreschic.blogspot.nlmedia-cache-ec0.pinimg.com/)