Winters warm - Mart
Home / Stories / Winters warm

Winters warm

Tijdens de koude wintermaanden voel ik me soms net een Eskimo. Overdag ben ik het liefst buiten, terwijl ik me ’s avonds heerlijk rozig op de bank nestel met een lekker boek. Zo ziet ongeveer mijn hele winter eruit. Omdat ik zo’n huismus ben tijdens de wintermaanden, is het voor mij erg belangrijk dat ik me ook helemaal thuis voel in mijn interieur.

Om die gezellige warmte in je interieur te brengen, heb je verschillende dingen nodig; een lekker warm kleed, plaids, kussens en een heleboel kaarsen. Geef me deze vier dingen en ik zorg dat het huis een winters warme look krijgt.

Een warm kleed

Een groot vloerkleed is een echte warmmaker in elk huis. Afhankelijk van de rest van de inrichting kies je voor een vloerkleed dat helemaal bij je past. Een stoere koeienhuid, een warm schapendonsje, een stevig linnen exemplaar, een stevig sisaltapijtje of een antieke pers. Wat je ook kiest; je kleed zorgt ervoor dat je woonkamer weer een aantrekkelijke ruimte wordt om je tijd in door te brengen. En koude voeten? Die kennen we niet.

foto2-plaid:kussens

Plaid

Zonder plaid geen lekkere leesavond. Tenminste, dat geldt voor mij. Als de kinderen op bed liggen en ik lekker in de hoek van de bank kruip, zorgt een plaid ervoor dat ik me lekker behaaglijk voel. Fijn als lekkere opwarmer op de bank na een fietstocht door de gure wind. Maar dat niet alleen. Een plaid leent zich ook prima als decoratiemateriaal op je bed of voor de haard.

foto3-plaid-winters-warm

Kussens

Haal alle kussens van zolder als je nog even goed van de warmte van je huis wilt genieten. Kies voor warme materialen, zoals schapenwol, fluweel, zijde, bont en andere ‘harige’ materialen. Deze materialen hebben van nature een zachte en aangename uitstraling. Ook warme kleuren zorgen voor een zachte uitstraling van je interieur. Denk daarbij aan antraciet, oker en bruin. Ook een leuke trend; fotokussens. Kies voor een mooie natuurfoto, en je zult zien dat je direct de warmte in huis haalt.

foto4-kussens

Feeling the warmth

Zonder kaarsen geen warmte. Toegegeven, het klinkt een beetje afgezaagd, maar kaarsen blijven dé must haves van elk winterseizoen. Kies eens voor de prachtige combinatie van een schaal witte kaarsen naast een grote pot dennentakken; winters, wit en warm!

foto5-interieur-winter-warm

foto6-winter-warm-interieur

(Bronnen: foto 1: dailydreamdecor.com, foto 2: stylecaster.com, foto 3: vibekedesign.fi, foto 4: everydayhomeblog.com, foto 5: blogs.cotemaison.fr, foto 6: mylovelything.com/fr/ )