Wat doen we met de boeken - Mart
Home / Stories / Wat doen we met de boeken

Wat doen we met de boeken

Wie van lezen houdt, is zuinig op zijn boeken. En ook al gaat er steeds meer digitaal, je boeken verdienen dan ook een mooie plek in huis. Nostalgisch en gezellig.

Bibliotheek in huis

Met een boekenkast kun je al veel kanten op. Een gigantische boekenkast is een pronkstuk in de woonkamer. Zet er een leuk laddertje tegenaan en een lekkere fauteuil naast. Zo heb je binnen een mum van tijd je eigen privébibliotheek.

boekenwand

Boekenplank

Naast een boekenkast kun je je boeken ook kwijt op een boekenplank. Natuurlijk, we zetten er boeken op, maar ook onze mooiste spullen verdienen een plek. Met boekenplanken kun je je creatief uitleven want je kunt ze op allerlei manieren ophangen. wat denk je van schots en scheef? Of schuin horizontaal? Je kunt je boeken natuurlijk gewoon rechtop neerzetten.  Maar stapel je boeken eens op elkaar. Een aantal stapels boeken naast elkaar geeft je boekenplank weer een totaal andere uitstraling. 

Rondom de ramen

Deze boekenkast is om de ramen heen gebouwd, waardoor de ruimte optimaal wordt benut. Een goed idee als je veel boeken op te bergen hebt. De vlakverdeling links en rechts is gelijk, zodat er binnen de kakafonie van al die verschillende boeken toch eenheid is. Idee: laat een paar vakken vrij voor iets anders, een leuke verzameling of een paar houten letters bijvoorbeeld. 

boeken rondom de ramen

Boekenbehang

Extra creatief met je boeken? Maak dan een wand met boekenbehang. Hiervoor gebruik je oude boeken van de kringloop of markt. Stapel de boeken in een groot vierkant, en spuit of schilder de boekruggen, totdat je de tekening hebt die jij wilt. Toegegeven, het kost even tijd en geduld, maar dan heb je ook iets bijzonders. 

Boekenbed

Prachtig in je slaapkamer; een bed met als hoofdbord een boekenwand. Origineel en warm tegelijk. Dus wie durft? 

boekenbed