Warm welkom voor de wandlamp - Mart
Home / Stories / Warm welkom voor de wandlamp

Warm welkom voor de wandlamp

Vroeger was een lampje alleen bedoeld als lichtbron. Maar tegenwoordig zijn de lampen opgeklommen tot echte style-objecten. Een mooie lamp is dan ook een echte eyecatcher in je interieur. Meestal gelden de hanglamp en de staande lamp als basisstukken in je inrichting. En de wandlamp? Die is voor boven je nachtkastje. Of toch niet?

Boven je bed

Wandlampen zijn weer helemaal back. Nu niet meer alleen als buitenlamp of leeslampje boven je bed. Maar gewoon als volwaardige lichtbron in je huiskamer of keuken. En zo’n wandlamp mag best een beetje gek zijn. Want waar we vroeger allemaal ons best deden om de peertjes in huis zo snel mogelijk weg te werken, hangen we ze nu in een houten constructie aan de muur. Hiermee hebben we er een leuke blikvanger bij in huis. Overigens nog steeds leuk als leeslampje naast je bed.

Back to the sixties

Back to the sixties

Met deze bijzondere wandlamp van Bloomingville beleef je weer helemaal het sixties-gevoel. De uit de kluiten gewassen bollamp is prachtig om een leuk gestyled hoekje extra in de schijnwerpers te zetten. Omdat de lamp behoorlijk fors is, is het wel belangrijk een plekje uit te zoeken waar deze bijzondere lamp optimaal uit de verf komt.

Stoer nachtlampje

Stoer nachtlampje

Leuk én handig: de wandlampjes in de vorm van een auto of een bus. Leuk als muurdecoratie, maar ook lekker handig voor het slapengaan. Je kleine spruit hoeft niet meer bang te zijn in het donker, en heeft altijd wat om naar te kijken.

Doe eens gek

Doe eens lekker gek

Doe eens lekker gek; deze bijzondere wandlamp lijkt wel uit de muur te komen. Eigenlijk een beetje groot voor het model, maar daardoor een leuke en gekke eyecatcher. Ook grappig als leeslamp boven de bank.

Lekker klassiek

Lekker klassiek       

Niet zo van het strakke design? Ga dan voor klassiek. Deze wandlamp geeft je slaapkamer direct een romantische look. De kapjes zijn verwisselbaar, dus het lampje kleurt altijd mee met de omgeving.

In de keuken

In de keuken

Werk je vaak met recepten uit een boek of tijdschrift? Dan is een extra leeslampje in de keuken best wel handig. Zeker in de donkere wintermaanden zijn er altijd stukjes aanrecht die een extra lichtbron kunnen gebruiken. Bovendien staat het ook nog speels; zo’n wandlamp boven je aanrecht.

Duran wandlampjes

Duran-wandlampjes

Deze prachtige lampjes van het merk Duran zijn eenvoudig klassiek ontworpen, en hebben een verrassend moderne uitstraling. De kleine kapjes houden het directe licht tegen, zodat er een zacht en warm licht aan de boven- en onderkant van de kapjes uitkomt. Erg mooi als lichtbron in een hal of gewoon als sfeerlampjes in de woonkamer. 

Hoofdfoto is afkomstig van:  www.voor-thuis.nl