Vier Pasen met veren - Mart
Home / Stories / Vier Pasen met veren

Vier Pasen met veren

Met het heerlijke weekend van begin maart heeft het voorjaar helemaal zijn intrede gedaan.

Terwijl de vogels hun eerste voorjaarslied in de bomen fluiten, en de frisse stengeltjes van krokusjes, narcissen en sneeuwklokjes hun kopjes boven de grond steken, heb ik de voorjaarskriebels al helemaal te pakken. Hoog tijd om mijn huis een frisse schoonmaakbeurt te geven en mijn interieur weer eens flink onder handen te nemen.

April in huis betekent tijd voor een fris voorjaarsnestje. Met Pasen in zicht is het tijd het huis te versieren met mooie en bijzondere paasversieringen. Een bijzondere en leuke tip vond ik in de nieuwe Ariadne at Home bij de tips van hun styliste Fleur Pronk: Pasen met veren.

Ariadne at home Mart kleppe

Ariadne at home
(Beeld: Ariadne at Home, Fotograaf Rolinda Windhorst, Styliste Fleur Pronk)

Paastak

Veertjes zijn prachtige decoratie-items in je interieur. En het makkelijke is; je vindt ze overal. Of je nu een bezoekje brengt aan de kinderboerderij of met je kleine spruit de eendjes gaat voeren, je vindt overal wel van die mooie veertjes.

De fijne structuur, de zachte, warme kleuren en de donsachtige uitstraling lenen zich ideaal voor decoratiemateriaal. Tip van Fleur: Wanneer je gebruik wilt maken van paastakken, gebruik dan het liefst de krullige takken van de hazelaar. Deze hebben een sierlijk uiterlijk en lenen zich uitstekend als paasversiering.

Hang de paastak ondersteboven aan de kast. Bind de takken bijeen met een stoere kleur touw. Bevestig daarna de mooiste donsveertjes met een zachte kleur wol aan de tak. En voilà, jouw bijzondere paastak is klaar.

Veren met pasen inspiratie

Veren met pasen: tips ariadne at home

Veren met pasen Mart Kleppe

Paasboeketje

Nu je hebt gezien hoe gaaf de veren in je interieur passen, kun je ook aan de slag met andere ideeën. Zo kun je de veertjes ook leuk gebruiken als boeketje. Kies voor een paar grote veren in de tinten die jij mooi vindt. Bind ze bij elkaar met een touwtje, waaraan je een paar houten eitjes en een persoonlijk kaartje vastknoopt. Zet het allemaal in een klein, glazen vaasje, waarop je als kleuraccent een stukje maskingtape kunt plakken. Tip: bij hengelsportwinkels, gespecialiseerd in vliegvissen, vind je vaak prachtig gekleurde veren.

Veren met pasen

Paas boeketje
(Beeld: Ariadne at HomeFotograaf Rolinda Windhorst, Styliste Fleur Pronk)

Verenslinger

Nog een laatste idee, gewoon omdat ik het niet kan laten. Heb jij nog een lege wand boven je bed en heb je geen idee wat je daarmee wilt? Kies dan eens voor een verenslinger. Je zoekt een touwtje of stuk wol in de kleur die past bij jouw slaapkamer. Bind aan dit stuk touw verschillende veertjes, ongeveer met dezelfde afstand tussen elkaar. Hang de slinger met twee stukjes maskingtape aan de wand, en je hebt gratis een bijzondere eyecatcher in je slaapkamer.

Wil jij nog meer ideeën voor Pasen vieren met veren? Kijk dan eens in de nieuwe Ariadne at Home van april 2015. Wie weet vind je nog meer leuke en bijzondere paasinspiratie.
 
(Bronnen achtereenvolgend: Ariadne at home, Herz-allerliebst.de, Indulgy.com, madeinpersbo.blogspot, Eenigwonen.nl)