Verf sfeer in je interieur! - Mart
Home / Stories / Verf sfeer in je interieur!

Verf sfeer in je interieur!

Sfeer maak je met meubelen. En dat is logisch. Want meubelen bepalen het aanzicht van je woonkamer. Toch is bijpassende wandbekleding minstens zo belangrijk…

Een stoere nieuwe bank met een prachtige bijpassende salontafel verliezen hun pracht al snel als ze tegen een foeilelijke wand worden aangezet. En die prachtige antieke kast komt niet meer tot zijn recht tegen een hypermoderne metallic lak. Tijd voor een sfeerproef dus. Want kies je je meubilair bij je verf, of je verf bij je meubilair?

Welke verf kies ik?

Er zijn verschillende soorten muurverf, die je niet allemaal zomaar voor elk interieur kunt gebruiken. Je verfkeuze hangt af van de sfeer die je wilt creëren. Een neutrale, veilige uitstraling, vraagt om een eenvoudige verfsoort. Wil je je muren echter direct betrekken bij de warmte en sfeer in je interieur, dan moet je kiezen voor een goede decoratieve muurverf.  

Verfsoorten

Wanneer je kiest voor een neutrale en veilige uitstraling, voldoet de eenvoudige acryl- of vinyllatex muurverf. Dit is de meest neutrale verfsoort. Het is een egale verfsoort en verkrijgbaar in bijna alle kleuren die je kunt bedenken. Deze latex kun je op alle oppervlaktes gebruiken. Latex geeft niet af wanneer je het afneemt met water. Het is wel belangrijk om te letten op de kwaliteit van de verf, want deze kan veel invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Latex is goedkoop, maar zeker niet authentiek. 

Decoratieve muurverf

Voor de echte authentieke sfeer gebruik je de decoratieve muurverven. Deze muurverven zijn gemaakt van natuurlijke materialen en geven je kamer gelijk een doorleefde en oude look. Je kunt deze oude sfeer creëren met de prachtige verven van Painting the Past en Carte Colori. 

Painting the Past

De verven van Painting the Past zijn matachtige krijtverven. Door de toevoeging van krijt geven ze je muur een zachte, poederachtige tint. De verf is verkrijgbaar in de zachte, poederachtige kleuren van vroeger, maar heeft de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. De kwaliteit van deze verven is ongeëvenaard. 

Carte Colori kalkverf

Ook de kalkverven van Carte Colori zijn uniek in hun soort. Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederige en zachte pasteltinten die heel geschikt zijn om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid. Alle kleuren worden met de hand gemengd, met een echte mediterrane twist. De kleuren van Carte Colori worden nooit egaal aangebracht, waardoor ze je muur direct een eeuwenoude uitstraling geven. 

Fluweelverf 

De fluweelverf van Carte Colori is uniek door haar fluweelzachte uitstraling. Deze verf kun je, in tegenstelling tot de kalkverf, ook met een egale roller aanbrengen. De matte en poederige verf is verkrijgbaar in zachte pasteltinten.  

Metallic verf

Bijzonder is ook de nieuwe verfsoort Metallocryl Interior. Deze metallic verf wordt boogsgewijs aangebracht en oogt ruw metaalachtig. Metallocryl is vooral geschikt voor een moderne en strakke omgeving.