Tips voor de inrichting van de kinderkamer - Mart
Home / Stories / Tips voor de inrichting van de kinderkamer

Tips voor de inrichting van de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is leuk, maar ook best lastig. Want hoe zorg je ervoor dat je een leuke sfeer creëert, en ook genoeg speelruimte overhoudt…?

Met hulp van Pinterest verzamelde ik een aantal leuke en praktische tips voor de inrichting van de kinderslaapkamer.

Tip 1: Zet de kamer niet te vol. Een bed, een kast en een bureautje zijn al voldoende. Zo houd je voldoende ruimte over om te spelen. 

inrichting kinderkamer

Tip 2: Zorg voor een eenduidige stijl. Op kidskamers.nl vind je leuke voorbeelden en tips.

inrichting kinderkamer

Tip 3: Maak sfeer met een of twee eyecatchers; zoals mooie gordijnen, een leuk kleed en een grote wandsticker. Zo maak je de kamer niet rommelig, maar wel warmer. 

inrichting kinderkamer

Tip 4: Een houten vloer is ideaal voor de kinderkamer; lekker om op te spelen en vlekvrij. 

inrichting kinderkamer

Tip 5: Maak of koop, als de ruimte het toestaat, een echte bedstee. Zo heeft je kind een heerlijk, knus holletje, waar het zich in terug kan trekken.

inrichting kinderkamer

Tip 6: Zorg voor voldoende opslagruimte voor het speelgoed. Je kunt bijvoorbeeld op zolder een aantal kisten met speelgoed neerzetten. Je kids kunnen dan elke week iets nieuws uitzoeken om mee te spelen. Zo houd je het overzichtelijk voor jezelf en voor je kids. Slingerend of opgestapeld speelgoed zorgt bovendien voor een rommelig effect.  

inrichting kinderkamer

Tip 7: Zorg voor een veilige kinderkamer. Check de veiligheid van de stopcontacten en de randen van de verwarming. Kijk of er geen losse snoeren rondslingeren. Dit is gevaarlijk voor je kinderen.

Veel plezier met inrichten!

Beelden: Pinterest.com