Thuiswerken in stijl - Mart
Home / Stories / Thuiswerken in stijl

Thuiswerken in stijl

Ik maak het hele jaar door binnenkijkreportages. Behalve in de decembermaand. Dan zijn de meeste huizen wat minder geschikt om te fotograferen. Er worden eigengemaakte knutselwerkjes voor Sinterklaas in huis opgehangen. De eerste kerstversieringen worden te voorschijn gehaald. Hoe leuk en sfeervol het ook allemaal is, het is allemaal net wat minder geschikt om te publiceren in een interieurmagazine.

Mooie werkruimte

Dus werk ik deze weken veel thuis. Ik doe de administratie, probeer m’n bonnetjes en gereden kilometers op orde te brengen. Ik ga op zoek naar mooie interieurblogs. Ik werk m’n social media pagina’s bij. Kortom, ik breng heel wat uurtjes binnen door. Daarom vond ik het een half jaar geleden wel de moeite en tijd waard om mijn werkruimte mooi en functioneel te maken. Ik heb niet veel nodig hoor: een bureau, een stoel, een laptop en een lamp. Maar toch…Omdat mijn werkruimte deel uitmaakt van ons huis vond ik het wel nodig om hem net zo uitnodigend in te richten als bijvoorbeeld de woonkamer of keuken.

foto2-werkruimte

Eigen sfeertje

Ik heb vorig jaar besloten in onze kamers-en-suite te gaan werken. Als het ware tussen de voorkamer (waar onze zithoek en tv staat) en onze woonkeuken in. Een hele fijne plek, vind ik. Gezelliger dan op zolder, waar ik voorheen heel wat uurtjes kou heb zitten lijden, of in onze slaapkamer. Die is best groot, dus ik had een prima werkplek, maar toch, het bleef de slaapkamer. Omdat die kamers-en-suite al waren ingericht, heb ik geprobeerd mijn werkplek daar op aan te laten sluiten, en er toch een eigen sfeertje aan te geven.

foto3-thuis-werken-in-stijl

Niet standaard, wel inspirerend

Een oude, Franse eettafel doet dienst als bureau en een witte Eames DAW stoel met schapenvachtje is m’n bureaustoel. Verder staan er een oude witte spiegel op m’n bureau (volgeplakt met inspirerende plaatjes), een moderne witte lamp, veel kaarsen, wat cyclaam bolletjes en vanaf de muur kijkt een grote, witte kartonnen buffel op mij neer. Geen standaard werkplek maar wel ontzettend inspirerend en leuk!

foto4-werken-kantoor-thuis

Omringt door brocante

Wil jij ook een werkplek of –kamer in huis creëren? Ga dan af op de andere ruimtes om de kleur en stijl te bepalen. Vooral als je, net als ik, je werkkamer in de rest van je huis integreert. Dan is het fijn als het past bij de aangrenzende kamers. Dus stem kleur, meubels en accessoires af op je al bestaande interieur. Ben je zo gelukkig dat je een kamer ‘over’ hebt? Dan kun je die natuurlijk helemaal naar eigen idee inrichten. Misschien is jouw eigen smaak inmiddels wel net iets landelijker of moderner geworden. Of wil je het liefst werken omringt door brocante. Je hebt nu je kans dus doen!

Van jezelf

Het is jouw ‘privédomein’, dus investeer in mooie, goede maar ook leuke meubels. Zorg voor een goede stoel en goed licht. En ga creatief te werk bij het inrichten. De overige ruimtes in huis worden door meerdere personen gebruikt, in je werkkamer mag jij best wat meer van jezelf laten zien. Creëer een omgeving die je inspireert en je zult zien dat werkt een stuk prettiger. Het nadeel van een mooie werkplek? De rest van mijn gezin vindt het er zo fijn, dat m’n bureau en stoel regelmatig worden gebruikt om huiswerk aan te maken…

(Bronnen: foto 1: signepling.com, foto 2: cocolapinedesign.com, foto 3: stadshem.se, foto 4: thesnug.com )