Takkenweer! Takken in je interieur - Mart
Home / Stories / Takkenweer! Takken in je interieur

Takkenweer! Takken in je interieur

Heerlijk vind ik ze, die herfststormen! Niet alleen omdat het dan in huis zo gezellig is maar ook omdat wanneer die wind is uitgeraasd er de mooiste taken onder de bomen liggen en die staan fantastisch in huis!

Of je nu een landelijk, romantisch, stoer of stijlvol huis hebt, een of meerder takken zijn perfect om je interieur mee af te stylen.

Sfeervol welkom

Een stuk of wat kortere takken, zonder toeters of bellen, in een stoere pot of vaas zijn al mooi. Of bind er een paar samen (tegenwoordig koop je touw in de mooiste kleuren op evenzo mooie klosjes) en leg ze in een mooie houten of betonnen schaal. Van wat dunnere takken maak je in een handomdraai een grote krans, een ster of een prachtig hart voor aan de buitendeur. En met een paar kleine lampjes eromheen maak je het helemaal af en heb je een sfeervol welkom voor je gasten!

Landelijke uitstraling

Het is ook leuk om een paar takken van gelijke dikte en lengte bij elkaar te binden met een mooi stuk touw. Prik er een paar zijden of echte (gebruik dan een stukje oase) bloemen in voor een heel vrolijk en stijlvol effect. Misschien heb je hiervoor al de perfecte schaal of pot voor in huis of je pimpt er een op met een likje stoer betonverf. Want het wordt extra mooi als die pot een landelijke of een beetje verweerde uitstraling heeft.

Sfeermaker in huis

Zelf hang ik, als de dagen korter worden en het vroeg donker is, een stevige tak boven mijn eettafel. Wat kerstverlichting eromheen en voila, je hebt een sfeermaker bij uitstek in huis. En zo rond de kerstdagen maak ik hem extra feestelijk door er de oude, zilveren kerstversiering van mijn oma in te hangen of kleine, stoffen diertjes, figuurtjes, sterretjes en hartjes. En er staat de hele winter standaard een dikke tak met kleine lampjes in de hoek van onze woonkamer. Zo gezellig, dat ik alle andere verlichting regelmatig niet aandoe.

Dus hup, naar het bos, lekker wandelen, uitwaaien en speuren naar het mooiste hout en vervolgens thuis aan de slag!