Stijlvolle speelhoekjes - Mart
Home / Stories / Stijlvolle speelhoekjes

Stijlvolle speelhoekjes

Foto: atmosfaere.com

Je struikelt erover, trapt er pijnlijk op, of het ligt door het hele huis verspreid; kinderspeelgoed. Vervelend, maar je kunt je kinderen moeilijk verbieden om zich lekker uit te leven in die heerlijke berg Lego, die zelfgebouwde tent of die stapel Playmobil. De oplossing zit in een klein hoekje; een speelhoek, die ook nog eens helemaal past bij jouw interieur.

Tipi tent

Je ziet ze steeds meer in woontijdschriften oppoppen: de tipi-tentNiet zo vreemd, want kinderen zijn dol op deze speeltent. Je zet de tipitent neer in een hoek van de kamer, legt er een warm kleedje in, en zorgt dat de losse speeltjes in het tentje liggen. Voila, uren speelplezier gegarandeerd.

Foto: styleroom.fa

Vakkenkast

Leuke speelitems kun je prima kwijt in een vakkenkast. Verf de vakkenkast om het geheel zo rustig mogelijk te houden in de kleur van de muur. Zo valt hij helemaal weg tegen de muur. Ideaal aan de vakkenkast is dat je je speelgoeddozen overzichtelijk kwijt kunt. Zorg wel dat de dozen allemaal hetzelfde zijn, en netjes in de vakken passen. Je kleine kruimel kan dan zelf kiezen met welk speelgoed hij die dag speelt. En wil hij aan het volgende beginnen? Leer hem dan eerst de doos waarmee hij heeft gespeeld op te ruimen, en weer netjes terug in de kast te zetten.

Foto: decohunter.com

Vensterbank of bureautje

Altijd leuk; lekker kleuren of knutselen aan je eigen bureau. Een oud schoolbureautje dat je bij de kringloop op de kop tikt, of gewoon een flinke plank op de vensterbank. Het werkt allemaal. Zet er een leuke pot met potloden of stiften bovenop (tenminste als jouw kinderen de muur niet onderkliederen als ze de vrije hand krijgen, want zorg dan dat de muur voorzien is van schoolbordverf ;-)), en koop bij de Ikea een grote rol met tekenblad. Succes gegarandeerd.

Boekenplanken

Is je kind dol op boekjes? Dan is een flinke boekenplank onmisbaar. Decoreer de favoriete boekjes van je kind op een leuke manier op de plank. Zet er een leuk lichtje of hip lijstje bij, of koop een knuffel of figuurtje van een van zijn favoriete boekfiguren. Helemaal hip!

En een gezellige slinger…

Iets wat zeker niet mag ontbreken in je speelhoek is een gezellige vlaggen- of letterlijn. Want in het speelhoekje is het altijd feest. Naai zelf een mooie stofjesslinger die past bij jouw interieur, of snuffel eens lekker rustig bij verschillende kindershops, zoals jutenjuul.nl of madebyikkus. Je vindt vanzelf de slinger die helemaal bij jouw hoekje past.

Foto: wiho.se

Veel speelplezier!