Stapelen in de servieskast - Mart
Home / Stories / Stapelen in de servieskast

Stapelen in de servieskast

Een landelijke keuken is pas helemaal af als er een servieskast in staat. Deze echte sfeermaker geeft je keuken direct een landelijke sfeer en is bovendien ideaal voor het opruimen van je rondslingerende servies en kookboeken. 

Het blijft een terugkerend probleem; die overvolle keukenkastjes. En elke keer wanneer ik me voorneem om de boel toch eens goed uit te zoeken en op te ruimen, komt er weer wat nieuws de keuken binnen. Vooral zo’n bezoek aan de Ikea is desastreus. Want ook al neem ik me voor om dit keer echt geen keukenaccessoires mee te nemen (omdat ik ze echt, maar dan ook echt niet nodig heb), kom ik weer thuis met een te volle tas. Handige kruidenpotjes hier, servetten daar, een mooie serveerschaal (die gewoon té goed past bij de rest van mijn servies) een leuke houten slakom of een etagère die o zo gezellig staat op mijn keukentafel. Kortom, het drama van te veel spullen en te weinig ruimte duikt elke keer weer op.

Servieskast

Extra opbergruimte

Ik kan natuurlijk blijven proberen om mijn inkoopwoede te beperken. Maar na jaren ervaring heb ik meer de neiging om me aan te passen aan de situatie. De oplossing? Een mooie landelijke servieskast. Een aanwinst in mijn keuken en bovendien een bult aan extra ruimte.

Servieskast

Landelijke servieskast

Een servieskast past eigenlijk bij elke interieurstijl. Wanneer je een strakke keuken hebt, breng je sfeer door een leuke open servieskast te plaatsen. Het aanzicht van het servies, de schalen en eventueel wat gestapelde kopjes, geeft de keuken direct het gevoel van thuiskomen en gezelligheid. Je kunt natuurlijk kiezen voor een strakke servieskast, maar het is veel spannender om verschillende stijlen te mixen. Zo kan een landelijke servieskast prachtig staan in een strakke keuken, of kan een strakke servieskast een klassieke keuken een stuk minder ‘zwaar’ maken.

Servieskast

Servieskast

Klassieke servieskast

Een tijdloze variant is de echte ‘Riviera Maison’ kast: een witte servieskast met de vier glazen deurtjes, en de apothekersachtige onderkant. Altijd goed te combineren in een wat klassiek interieur met brocante elementen. De kast is overigens ook erg leuk in een onverwachte kleur; schilder de kast eens Duck Egg Blue van Annie Sloan; een prachtige landelijke kleur, waarmee je kast ineens een totaal andere uitstraling krijgt.

Servieskast

Servieskast

Modern design

Heb je een landelijke keuken? Dan kan een moderne servieskast een leuke vernieuwende eyecatcher zijn. Een onverwacht element in je interieur zorgt voor spanning. Een landelijke servieskast kan in een landelijke keuken al snel niet meer opvallen. Door een totaal andere stijl te mengen met je huidige interieur, houd je de spanning in je interieur en vallen je meubelstukken veel meer op.

Servieskast

Servieskast

Servieskast op maat

Wanneer een standaardservieskast te veel ruimte in beslag neemt in jouw keuken, kun je ook kiezen voor een op maat gemaakte kast. Bij Mart kun je jouw servieskast helemaal inrichten zoals jij dat het handigst vindt. Je kunt niet alleen kiezen uit het aantal planken, de samenstelling van de deurtjes, het beslag en de vorm van het profiel, maar je kunt ook nog eens kiezen uit elke krijtverfkleur die jij mooi vindt.