Stapelen in de servieskast - Mart's Blog - | Martkleppe.nl

Stapelen in de servieskast

servieskast-1

Een landelijke keuken is pas helemaal af als er een servieskast in staat. Deze echte sfeermaker geeft je keuken direct een landelijke sfeer en is bovendien ideaal voor het opruimen van je rondslingerende servies en kookboeken. 

Het blijft een terugkerend probleem; die overvolle keukenkastjes. En elke keer wanneer ik me voorneem om de boel toch eens goed uit te zoeken en op te ruimen, komt er weer wat nieuws de keuken binnen. Vooral zo’n bezoek aan de Ikea is desastreus. Want ook al neem ik me voor om dit keer echt geen keukenaccessoires mee te nemen (omdat ik ze echt, maar dan ook echt niet nodig heb), kom ik weer thuis met een te volle tas. Handige kruidenpotjes hier, servetten daar, een mooie serveerschaal (die gewoon té goed past bij de rest van mijn servies) een leuke houten slakom of een etagère die o zo gezellig staat op mijn keukentafel. Kortom, het drama van te veel spullen en te weinig ruimte duikt elke keer weer op.

Servieskast

Extra opbergruimte

Ik kan natuurlijk blijven proberen om mijn inkoopwoede te beperken. Maar na jaren ervaring heb ik meer de neiging om me aan te passen aan de situatie. De oplossing? Een mooie landelijke servieskast. Een aanwinst in mijn keuken en bovendien een bult aan extra ruimte.

Servieskast

Landelijke servieskast

Een servieskast past eigenlijk bij elke interieurstijl. Wanneer je een strakke keuken hebt, breng je sfeer door een leuke open servieskast te plaatsen. Het aanzicht van het servies, de schalen en eventueel wat gestapelde kopjes, geeft de keuken direct het gevoel van thuiskomen en gezelligheid. Je kunt natuurlijk kiezen voor een strakke servieskast, maar het is veel spannender om verschillende stijlen te mixen. Zo kan een landelijke servieskast prachtig staan in een strakke keuken, of kan een strakke servieskast een klassieke keuken een stuk minder ‘zwaar’ maken.

Servieskast

Servieskast

Klassieke servieskast

Een tijdloze variant is de echte ‘Riviera Maison’ kast: een witte servieskast met de vier glazen deurtjes, en de apothekersachtige onderkant. Altijd goed te combineren in een wat klassiek interieur met brocante elementen. De kast is overigens ook erg leuk in een onverwachte kleur; schilder de kast eens Duck Egg Blue van Annie Sloan; een prachtige landelijke kleur, waarmee je kast ineens een totaal andere uitstraling krijgt.

Servieskast

Servieskast

Modern design

Heb je een landelijke keuken? Dan kan een moderne servieskast een leuke vernieuwende eyecatcher zijn. Een onverwacht element in je interieur zorgt voor spanning. Een landelijke servieskast kan in een landelijke keuken al snel niet meer opvallen. Door een totaal andere stijl te mengen met je huidige interieur, houd je de spanning in je interieur en vallen je meubelstukken veel meer op.

Servieskast

Servieskast

Servieskast op maat

Wanneer een standaardservieskast te veel ruimte in beslag neemt in jouw keuken, kun je ook kiezen voor een op maat gemaakte kast. Bij Mart kun je jouw servieskast helemaal inrichten zoals jij dat het handigst vindt. Je kunt niet alleen kiezen uit het aantal planken, de samenstelling van de deurtjes, het beslag en de vorm van het profiel, maar je kunt ook nog eens kiezen uit elke krijtverfkleur die jij mooi vindt. 

Reageer

 • Steffie
  20 oktober 2015

  Beste Mart Kleppe,

  Ik ben helemaal weg van de buffetkast die bovenaan dit leuke artikel staat. Waar komt deze vandaan?
  Alvast heel erg bedankt!

  Mvg,
  Steffie van der Schoof

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  20 oktober 2015

  Dag Steffie,

  Dit zijn kasten, waar ook wij soms tegen aan lopen. Het is geen vast assortiment. Wel hebben wij een leverancier die een dergelijke kast kan maken. Welkom in onze showroom, we laten je dan één en ander zien en bespreken gelijk de mogelijkheden. Hartelijke groet !

  Beantwoorden
 • Steffie
  26 oktober 2015

  Bedankt voor je reactie! Wat zou ongeveer de prijs worden van zo'n kast zoals op de bovenste foto? Bedankt!

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  26 oktober 2015

  Dag Steffie, prijs is even afhankelijk van de grootte en uitvoering van de kast. Kom echter rustig eens binnen lopen in onze showroom, of bel even op, dan bespreken we jullie uiteindelijke wensen. Er kan dan een gerichte prijs worden genoemd.

  Beantwoorden
 • Aysepolat
  6 oktober 2016

  Wasr koop ik deze kasten?

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  20 oktober 2016

  Dag Aysepolat,

  Deze kasten zijn bij ons te koop en staan in onze showroom.

  Welkom !!

  Beantwoorden
 • ANNE-MARIE
  2 november 2017

  goedenmiddag,

  Waar is de bovenste servieskast te koop . Het betreft de blog van 14 oktober. de grijs/groene servieskast.

  met vriendelijke groet Anne Marie

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  3 november 2017

  Goedemiddag Anne Marie, helaas weet ik niet waar je exact deze servieskast kunt kopen. Heb je al eens bij ons in de winkel gekeken of er een kast in je smaak in de showroom staat? Wij hebben namelijk een groot aanbod servieskasten en veel kasten zijn ook nog naar je eigen wens aan te passen! Anders kun je het wellicht proberen met de zoekterm 'landelijke servieskast' via google. Fijn weekend en wie weet tot snel!

  Beantwoorden
 • Anja Zuidgeest
  8 februari 2018

  Beste Mart Kleppe,

  Wat een gave kast op de 3e foto, is deze nog te koop? Waar? En wat is de prijs?

  Alvast bedankt, Anja

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  9 februari 2018

  Goedemiddag Anja,
  Prachtig exemplaar hè. Helaas hebben wij niet meer exact deze kast, maar we hebben nog wel een vergelijkbare kast in onze showroom staan! Wij eggen: kom gezellig langs om de sfeer te proeven; de koffie en het gebak staan voor u klaar!

  Beantwoorden
 • Els Baars
  27 mei 2018

  Ik wil graag wat tips over landelijke inrichting.

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  28 mei 2018

  Ha Els, verschillende van onze blogs staan vol tips over landelijk inrichten; van landelijke accessoires tot een badkamer in landelijke stijl. Verder geven wij, indien je nieuwe meubels nodig hebt, gratis interieuradvies op afspraak in onze winkel. Succes ermee en wie weet tot ziens! ;)

  Beantwoorden
 • De groot
  3 december 2018

  Intresse in de groote grijze servieskast

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  4 december 2018

  Prachtig hè, zo'n grote servieskast! Breng gerust eens een bezoekje aan onze showroom om onze servieskasten in het echt te bekijken.

  Beantwoorden