Spiegeltje, spiegeltje aan de wand - Mart's Blog - | Martkleppe.nl

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

spiegel-aan-de-wand-landelijk-wonen

Er zijn van die accessoires die je nodig hebt, maar die je eigenlijk esthetisch niet in huis wilt hebben. Van die zaken waarvoor je stad en land afloopt, om dat noodzakelijke ding toch mooi passend bij je huis te hebben…

Ik heb dat met spiegels. Ik vind het ondingen. De meeste zijn ronduit lelijk. Met van die blank eikenhouten omlijstingen, of juist zo’n geaccentueerd randje, waarvan men denkt dat het mooi is om daar nog eens een patroontje in te snijden. Nee, mij niet gezien.

Maar op de ochtend nadat ik verhuisd was, ontdekte ik dat mijn aversie ook een keerzijde had. Er ontbrak namelijk nog steeds een spiegel in de badkamer. En terwijl ik mijn make-uptasje tevoorschijn trok, een handdoek klaarlegde en de tandenborstel voorzag van wat tandpasta, bedacht ik dat letten op pure esthetiek toch erg onpraktisch kon zijn. Want mascara op de tast opdoen en je tanden controleren na een goede poetsbeurt vereist het nodige kunst- en vliegwerk zonder die spiegel. Ik kon er dus niet meer omheen. Er moest een spiegel komen.

Spiegels

Spiegels in je interieur

Spiegel van steigerhout

Bij mijn oriëntatie op spiegels ontdekte ik dat mijn vooroordeel over spiegels niet helemaal terecht was. Zo’n spiegel met een frame van drijfhout is namelijk best mooi, en bovendien bleek het gebruik van één of meer spiegels in je interieur ook zo z’n voordelen te hebben. Door spiegels te hangen op onverwachte plekken, lijkt het alsof de ruimte waarin je loopt vele malen groter is. Het mooiste effect krijg je als je niet precies kunt zien waar de spiegel eindigt en als er dingen voor staan die worden weerspiegeld. Denk aan een mooie kaarsenstandaard, een oud houten krukje of een stapel woontijdschriften. Zorg dat je jezelf niet goed kunt zien in de spiegel, maar dat je er wel in kunt kijken: dan is het optisch bedrog het grootst.

Spiegels van steigerhout

Decoratieve spiegels

Ook decoratieve spiegels zorgen voor ruimte in een interieur. Leuk idee; hang een paar oude lijsten met spiegels tegen de wand. Zo creëer je op een speelse manier toch een mooi ruimtelijk effect.

Steigerhouten spiegel

Decoratieve spiegels

Spiegel in de badkamer

Wie niet voor een standaard spiegel in de badkamer kiest, kan meerdere kanten uit. Zo kun je kiezen voor een zelfontworpen spiegellijst van sloophout of oud hout. Er zijn talloze bedrijfjes op het internet of via marktplaats te vinden, die zo een exemplaar voor je in elkaar zetten. Je kunt daarbij zelf de gewenste afmetingen doorgeven. Via glasmaatje.nl bestel je daarbij een eenvoudige spiegel zonder lijst. Wanneer je de lijst komt ophalen, kun je de spiegel gelijk in de lijst laten zetten. En voilà, je hebt een eigen ontwerp. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een al ontworpen exemplaar. Mart verkoopt diverse grote soorten, terwijl je voor een kleinere oude geverfde spiegel terechtkunt bij woonland.nl. Voor een echte antieke spiegel kun je eens een kijkje nemen bij ’t Achterhuis, historische bouwmaterialen in Udenhout. 

Spiegels in de badkamer

Reageer

 • Reyer Klopman
  15 mei 2017

  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
  27 augustus • door Anne-Mette • Gepost in Interieur tips

  Decoratieve spiegels

  Ook decoratieve spiegels zorgen voor ruimte in een interieur. Leuk idee; hang een paar oude lijsten met spiegels tegen de wand. Zo creëer je op een speelse manier toch een mooi ruimtelijk effect.

  Van boven naar beneden FOTO 5.

  Geachte meneer/mevrouw

  Ik heb een houten spiegellijst gezien zoals het verhaal hierboven, nu is mijn vraag heeft U die nog en wat kost die.

  Mvg.
  Reyer Klopman

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  3 juni 2017

  Dag Reyer,

  Bedankt voor je reactie. De door jou bedoelde spiegel is verkocht maar wanneer je in de buurt bent, kom rustig eens binnen, wellicht hangt er dan een spiegel die je ook mooi vindt. Hartelijk welkom !!

  Beantwoorden
 • Jacqueline voermans
  9 november 2017

  Ik ben op zoek naar een hele grote spiegel van drijfhout. Hoop zoals op je site. Hopelijk kun je me hiermee helpen.

  Mvg
  Jacqueline

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  10 november 2017

  Ha Jacqueline, voor soortgelijke spiegels ben je bij ons in de winkel aan het juiste adres! Wie weet een leuk uitje voor aankomend weekend? ;)

  Beantwoorden