Sfeervol landelijk interieur - Mart
Home / Stories / Sfeervol landelijk interieur
Landelijk interieur

Sfeervol landelijk interieur

De landelijke woonstijl is al jaren populair. Heel begrijpelijk, want het is een sfeervolle stijl waar heel veel mensen zich direct in thuis voelen, letterlijk en figuurlijk. Landelijk interieur is warm en gezellig, maar dat zijn niet de enige redenen waarom dit interieur zo veel fans heeft. Het leuke van deze woontrend is namelijk dat je er heel veel kanten mee op kunt.

Een landelijke inrichting is níet saai

Lange tijd werd de landelijk woonstijl geassocieerd met ‘ouderwets’. En misschien was dat lang geleden wel terecht, toen het woord landelijk stond voor rode lopers, koperen roedes, rieten manden, behang met jachttaferelen en als het even kon, een vers geschoten haas in de keuken. Wie nu kiest voor een landelijk interieur heeft een ruime keuze: van stoer naar sober richting chique en klassiek of glamoureus met misschien wel veel vrouwelijke accenten en zachte, aaibare stoffen.

Roze fauteuil

Maar landelijk past ook perfect bij kleurrijk of juist bescheiden met nude tinten. Een ding is zeker, landelijk is zeker niet ouderwets of eentonig! En dat komt onder meer omdat de landelijke woonstijl zich juist perfect laat mengen met verschillende interieurstijlen, waardoor heel eigen interieur ontstaan. Vind je het moeilijk om hier zelf in huis mee aan de slag te gaan? Marts stylisten geven je graag persoonlijk advies voor jouw unieke landelijk interieur. Boek daarvoor vrijblijvend een interieuradvies!

Landelijke kleurencombinaties

Rust en sfeer: de kenmerken van een landelijk interieur

Als ik voor een landelijke binnenkijker op pad ben en de bewoners van het huis vraag naar hun woonstijl vroeger, dan zegt bijna iedereen: “We hebben altijd een landelijk interieur gehad, alleen stond het vroeger veel voller. Soms wordt er lachend gereageerd met: “Oh het stond hier tjokvol met brocante!” of “Heel erg Laura Ashley met overal bloemetjes” of “Veel grenen en een echt bankstel”. Tegenwoordig staat het meestal een stuk minder vol. Men kiest voor een paar grote accessoires, in plaats van veel kleine, want dat zorgt voor rust en eenheid. Maar deze bewoners hebben meestal nog iets gemeen: ze houden allemaal van natuurlijke materialen en tinten. Want ook die staan garant voor rust en veel sfeer.

Woonkamer landelijk interieur

Hout: hét materiaal in een landelijk interieur

Hout, hout, hout. Als er een natuurlijk materiaal is dat perfect past bij de landelijke woonstijl, dan is het wel hout. Hout is eigenlijk de hoeksteen van deze stijl, de basis waarmee alles begint want hout is te gebruiken voor vloeren, meubels en speciale objecten zoals een mooie robuuste eettafel of een speciaal accessoires. Hout brengt, in lichte en donkere interieurs warmte aan en zorgt voor het ultieme landelijke interieur.Landelijke boerderij

Kleurrijk landelijk wonen

Bij de stoere, sobere of klassieke landelijk woonstijl kun je je wellicht wel iets bij voorstellen. De woonbladen staan er immers vol mee. Dat je ook voor kleur kunt kiezen in het landelijke interieur, dát vinden heel veel mensen wat lastiger. Laatst was ik bij een jong stel dat net hun eerste eigen, compleet verbouwde woning hadden betrokken. Met drie jonge kinderen en die grootscheepse verbouwing achter de rug, zagen ze er als een berg tegenop: hun huis opnieuw inrichten. Ze besloten een styliste in de arm te nemen die hun wensen en eisen moest gaan vertalen in een kleurrijk en landelijk interieur. De bewoners hadden aangegeven te houden van natuurlijke materialen en tinten, maar ook van groen en blauw.

Kleurrijk landelijk interieur

Tips voor kleur in een landelijk interieur

Ik kon niet anders beamen dan dat de styliste een prachtig project had afgeleverd. Want wilden de bewoners eigenlijk in iedere kamer een wand verven, zij had geadviseerd voor iedere kamer een kleur te kiezen en daarmee alle wanden te verven. De basiskleur voor het houtwerk en de plafonds was naturel, maar verder kwam in iedere ruimte blauw en groen terug in een zachte, subtiele en natuurlijke tint. De rest van het interieur was landelijk en rustig. Een comfortabele bank, fijne stoelen. De keuken, lichtgrijs, was op maat gemaakt en had een tegelvloer in blauwe en groene tinten. Het tegeltableau oogde als een tapijt en paste weer prachtig bij de landelijke eethoek. Kortom, ook kleur doet het goed in een landelijk interieur.

Licht landelijk interieur

Geniet van jóuw ultieme landelijke interieur!

Bedenk bij het creëren van jouw ultieme landelijke interieur, dat een huis tijd nodig heeft om te groeien, om persoonlijk en eigen te worden. Kijk eens rond tijdens vakanties op rommelmarkten, bezoek een vintagewinkel in de stad of de kringloopwinkel in jouw woonplaats. Ga voor mooie basisspullen naar de interieurspecialist die past bij jouw woonstijl. En het landelijk interieur betekent ook: neer kunnen ploffen op een lekkere bank, een boek lezen in je favoriete fauteuil, misschien wel naast een brandende haard. Dus: geniet van je huis!