Rustiek smaragd en aardewerk - Mart
Home / Stories / Rustiek smaragd en aardewerk

Rustiek smaragd en aardewerk

Nu de kersttakken de deur weer uit zijn, ziet het huis er weer een beetje kaal uit. Ik mis de natuurlijke kleurrijkheid van de sparrentakken en rode besjes. Tijd om mijn interieur weer even wat op te peppen tot de vrolijke lentekleuren weer hun intocht doen. Gelukkig werkt dé kleur van 2013 mee: het groene smaragd is een prachtige warme vervanger voor de kerstkleuren. 

Aardewerk

Smaragd is een prachtige, warme accentkleur. In combinatie met een landelijk interieur waarin taupe, beige, bruin en zwart de hoofdtinten zijn, springt een accessoire van smaragd er helemaal uit. Een paar mooie groene kussens op de bank, smaragdgroene vazen in de vensterbank of op de eettafel en je hebt de kleur van 2013 al aardig doorgevoerd in je interieur. Combineer het met een paar aardewerken potten of vazen, en je creëert de fraaiste stillevens. Wil je het plaatje helemaal compleet maken? Kijk dan ook eens naar een mooi vloerkleed in een warme groentint. Dat trekt de smaragdgroene accessoires en het overige interieur prachtig naar elkaar toe. Probeer dan ook eens de verfkleur Ivy League van Painting the Past op de wand. Maar doe dit alleen als je een rustig basisinterieur hebt, met veel bruin en zwart. Anders kan de kleur al snel kermisachtig aandoen. 

Smaragdgroen aardewerk

Smaragd trekt aandacht!

Smaragd in je interieur heeft overigens nog een groot voordeel: omdat een knalkleur als smaragd de aandacht als een magneet naar zich toetrekt, zie je de rommel eromheen een stuk minder, en dat is al een belangrijke reden om deze trend zo snel mogelijk te omarmen.