Puur en zuiver interieur - Mart
Home / Stories / Puur en zuiver interieur

Puur en zuiver interieur

Niets is fijner dan ruimte hebben in je huis. Ruimte krijg je vanzelf als je huis groot is. Is dat niet het geval dan kun je ruimte maken door je huis niet te vol te zetten en te zorgen voor een lichte basis. Muren en vloeren licht, meubels licht en onopvallend in elkaar over laten gaan. Om te zorgen dat het niet saai wordt, kies je er voor om een stuk uit te laten blinken.

Witte accessoires

Natuurlijke materialen en voornamelijk witte accessoires combineren prachtig met romantische kristallen kroonluchters, stoere industriële lampen of spots. Al deze items combineren weer moeiteloos met moderne, minimalistische eenvoud en organische vormen van etnische en Scandinavische stijlen. Natuurlijke stoffen brengen subtiele tinten en texturen aan en hele kleine, subtiele kleuraccenten laat je terug komen in kussens en vloerkleden. Alles bij elkaar oogt het rustig en dus ruim.

witte-accessoires

Wit en aqua

Ruimte creëer je ook als je kiest voor een witte vloer en wit houtwerk en de muren bleek aqua saust. Met lichte, maar grote meubels, bijvoorbeeld twee moderne daybeds, een tafel en een of twee poefs, effen linnen gordijnen en hemelsblauwe kussens op de bank, krijgt je woonkamer als vanzelf een frisse, luchtige en vrolijke uitstraling.

Eigen-stijl-licht-rust-ruimte

Weg doen

Wie zijn huis opnieuw gaat inrichten, heeft vaak al meubels en accessoires die weer een plek moeten krijgen. Maar bedenk dat de basis voor een pure woonstijl juist rust en ruimte  betekenen. Alles houden is eigenlijk geen optie. Mijn advies: doe alles weg wat je niet meer mooi vindt, wat kapot is, niet functioneert, niet lekker zit, vies is. Alles wat nuttig, mooi of karakteristiek is, mag blijven. Weggooien, opruimen, schoonmaken, verven of opnieuw laten bekleden, staat garant voor een nieuwe woonstijl.

Licht-interieur-

Eigen stijl

De essentie van puur wonen is: weglaten. Dus geen overbodige rommeltjes of een overvloed aan accessoires. Je creëert een leefbare en comfortabele woonstijl door vast te houden aan jouw smaak en stijl. En bij het zorgen voor rust en ruimte, hoef je huis echt niet direct minimalistisch ingericht te worden. Een huis en interieur die jouw passie en persoonlijkheid tonen, is zo veel keer beter dan een overgenomen stijl.