Peertjes in huis - Mart
Home / Stories / Peertjes in huis

Peertjes in huis

Wij huurden vlak voor de feestdagen via airbnb een studio in Berlijn. We gingen vier dagen door de stad struinen met onze jongens, dus het hoefde allemaal niet heel erg groot te zijn, we zouden immers het meest van de tijd buiten verblijven. Maar als we dan ‘thuis’ waren, dan was het fijn als het een beetje stijlvol was ingericht.

Klein maar fijn

En dat was gelukt. De badkamer was prima, de keuken piepklein, maar had alles wat een mens nodig heeft (waarom wil ik thuis toch alles groter, klein voldoet uitstekend!) en de woonkamer: top! Uitrusten van een dag lang lopen en indrukken opdoen deden onze jongens in een hoogslaper. Aan de zijkant van het bed zat een beamer waarmee ze op de muur tegenover het bed een levensgroot tv-scherm tevoorschijn toverden. Hartstikke handig voor mensen die klein behuisd zijn en toch tv willen kijken in de slaapkamer. Wij sliepen onder de hoogslaper, waar een fijne zithoek in een mum van tijd kon worden omgebouwd tot tweepersoonsbed.

interieur-advies

Peertjes boven het bed

Er stond een stoere, houten eettafel, witte Eames stoeltjes, een Ikea kledingkast en er waren wat planken aan de muur bevestigd met de nodige ‘Berlijn’-boeken. Allemaal heel basic, wit, rustig en super sfeervol. Wat heel erg in het oog sprong was de verlichting. De eigenaar van dit leuke appartement had gekozen voor meerdere hanglampen bij de hoogslaper. Boven het bed hingen er twee en onder aan het bed ook. Heel simpel, alleen peertjes, maar wat mooi. De lampen waren uitgevoerd in een kopertint. Met een druk op de knop gingen ze allemaal aan (heel handig als je de weg nog niet zo goed weet in een appartement) en een dimmer zorgde voor wat meer en wat minder sfeer.

peertjes-inhuis

Stoer én romantisch

Ik heb van huis uit altijd meegekregen dat een lamp een kap moet hebben en dat een peertje in z’n eentje kaal is en eigenlijk een beetje armoedig staat. Wat een onzin eigenlijk. Want een mooie peer mag gezien worden! Een peertje in z’n eentje kan stoer ogen (wat meestal ook de bedoeling is) maar ook romantisch. Kijk maar eens op thelane.com en scroll naar beneden, naar de gedekte eettafel met daarboven romantische peertjes afgemaakt met bloemen. Prachtig!

interieur-sfeer

Hartstikke trendy

Goed licht is en blijft pittig. En het moet ook nog mooi ogen. Soms is het, ook met verlichting, erg leuk om ‘out of the box’ te denken. Dat kan in een hip interieur, maar ook in een stoer, basic of landelijk interieur. Hang boven je aanrecht bijvoorbeeld eens een paar mooie peertjes aan een stoer draad. Negen van de tien keer heb je veel meer licht dan met een traditionele lampenkap en…je bent hartstikke trendy!

(Bron: martkleppe.nl)