Pastel Poetry: de nieuwe kleuren van Painting the Past - Mart
Home / Stories / Pastel Poetry: de nieuwe kleuren van Painting the Past

Pastel Poetry: de nieuwe kleuren van Painting the Past

(Hoofdfoto: frivole)

Wie dol is op de prachtige krijt- en kalkverven van Painting the Past, kan weer volop aan de slag. Het bekende verfmerk presenteerde gisteren een nieuwe kleurenkaart, genaamd Pastel Poetry…

Volgens Sabine Markgraaf, eigenaresse en kleurontwikkelaar van Painting the Past, zijn de kleuren van deze kaart vooral geïnspireerd door de Scandinavische woonsferen. De verschillende tinten lichte én zachte pastelkleuren, komen dan ook stuk voor stuk romantisch, vriendelijk en authentiek over.

Krijtverf

Alle verven van Painting the Past zijn gemaakt naar het originele en authentieke krijtverfrecept.  Dit recept werd al honderden jaren gebruikt, om voornamelijk de huizen te voorzien van een kleurrijke verflaag. Door het gebruik van de krijt, in combinatie met natuurlijke pigmenten, ontstonden prachtige matte kleuren, die vaak typerend waren voor een bepaald gebied. Denk bijvoorbeeld aan oker uit de Provence en omber uit Sienna, Italie. De krijtverven zijn prachtig te gebruiken als matte muurverf of meubelverf.

Nieuwe kleurkaart

De nieuwe kleurkaart van Painting the Past bestaat uit verschillende originele afgeleiden van al bestaande kleuren. Zo is Morning Tea een wat lichtere variant op de  Afternoon Tea, is de kleur Celadon vernoemd naar het gelijknamig mintgroen-achtige Chinese aardewerk, en is de tint Porcelain een kleur die je vaak teruziet in verschillende serviezen. De laatstgenoemde tint combineert hierdoor overigens prachtig in de meeste keukens. De kleur Swedish blue is een originele zachtblauwe kleur, die direct doet denken aan de Zweedse interieurstyling. Deze zogenaamde Gustavian interiors, bevatten van oudsher veel authentieke elementen uit de Italiaanse barok, de Franse Rococo en het neo clasisisme.  Tegenwoordig is Gustavian een woonstijl waarbij antieke elementen worden gecombineerd met robuuste en stoere meubelen. De gebruikte kleuren zijn vaak warme verweerde pastels in mintgroene, zachtroze, zachtgele en grijsblauw tinten. Daarnaast zijn de interieurmaterialen over het algemeen eenvoudig; denk aan het gebruik van oud hout, verweerd steen en grof linnen.

Ariadne at Home

Al met al vormt de nieuwe kleurenkaart weer een prachtige aanvulling op de al bestaande kleuren van Painting the Past. Leuke bijkomstigheid is dat de nieuwe kleurkaart ook binnen de interieurwereld al met veel enthousiasme is ontvangen. Zowel trendsetters als woonstylisten gaan volop aan de slag met de nieuwe tinten. Zo heeft het interieurmagazine Ariadne at Home al genomineerd tot ‘beste keuze’ en gebruikt het woonblad de kleuren al in haar nieuwe reportages.

Woonbeurs Amsterdam

Wie overigens meer wil weten over de nieuwe kleurenkaart kan terecht op de Woonbeurs in Amsterdam. Van 30 september tot en met 5 oktober zijn de handgeschilderde verfstalen te zien in het paviljoen van Painting the Past. De kleuren zijn vanaf  nu verkrijgbaar in de winkel. En wil je meer weten over de inspiratiebron voor deze kleurtinten? Dan is onze blog over Scandinavisch wonen een aanrader!

Bron: paintingthepast.nl