Overdaad? Leuk! - Mart
Home / Stories / Overdaad? Leuk!

Overdaad? Leuk!

Niet iedereen houdt van een ingetogen interieur zonder al te veel franje. Dus als je hunkert naar meer in plaats van minder, dan moet je vooral kiezen voor romantiek, exotisch, sensueel en overdaad!

Vrouwelijk en vol

Er zijn allerlei stijlen mogelijk, van hippieachtig tot schaamteloos boudoir, maar wat je ook gaat kiezen, het zal altijd vrouwelijk worden en absoluut niet minimalistisch. Er bestaan talloze markten, boetiekjes en tweedehands winkels waar je kunt zoeken naar spullen en inspiratie. En buitenlandse reizen vergroten natuurlijk de keus en de kans op koopjes.

Interieur-wonen-inspiratie

Kanten gordijnen, oude stoffen…

Speur eens rond naar oosterse en etnische invloeden: geborduurde stoffen, wandkleden, kleine meubelstukken en potten. En ga op antiekmarkten op jacht naar kanten gordijnen, zijden doeken met franje en oude stoffen (vooral gebloemde en fluwelen!). Ze zijn prachtige items om de net wat minder mooie muur of versleten stoelleuning te verfraaien.

Geef-schatteb-de-ruimte

Geef schatten de ruimte

Maximalisme mag, het is zelfs ontzettend leuk en sfeervol, als je maar niet overdrijft. Je woonkamer zal met te veel spullen en een ondoordachte stijl snel rommelig ogen. Wie dit wil voorkomen moet er voor zorgen dat de nieuw interieurschatten wat ademruimte krijgen. Plaats ze tegen een simpele effen achtergrond en combineer ze met moderne meubels en lampen.

Kast-om-je-schatten-te-bewaren

Leef je uit

Ben je wat artistieker aangelegd? Dan kun je je uitleven in een mix van kleuren en dessins. En misschien gaat het er nu wel echt een keer van komen: met verf je eigen decoraties aanbrengen op de wanden! Is al deze overdaad toch net iets te veel voor je? Hou het dan bescheiden en kies in het begin alleen voor een fraai geborduurde zijden doek mét franjes, over de rugleuning van de bank.

Interieur-landelijk

Zoete prints en rozen

Wil je een vrouwelijk, romantisch interieur? Kies dan voor zoete prints, rozen en toile de Jouy; zacht linnen, fris katoen en voile. Kleuren zijn: zacht pastels, blauw en lavendel; aardbeiroze en fel turquoise. Fraai gevormde stoelen en een paar volants maken het helemaal af.

Interieur-kleur

Kralen en franjes

Het ‘salon’ interieur bevat fluwelen banken, stoelen en chaise longues met ronde vormen. Het kleurenpalet omvat: paars, donkerrood, donkerblauw en groen, crème, oudroze en waterblauw. Zware kanten en kralengordijnen, tafelkleden en lampenkappen met franje, kandelaars en mooie glazen lampjes en kamerschermen zijn de kers op de taart.

Overdaad-in-je-interieur

Wandkleden en patchwork

Het artistieke type valt voor oude en gebruikte meubels, verweerde verfoppervlakken, patchwork en applicaties, wandkleden en handgeschilderde decoraties op muren en meubels. Kunstwerken en verzamelingen van gevonden voorwerpen zorgen voor een heel persoonlijk interieur.

Beelden: Mart Kleppe