Oude stoeltjes, nieuwe stoffering - Mart
Home / Stories / Oude stoeltjes, nieuwe stoffering

Oude stoeltjes, nieuwe stoffering

Soms kom je ze tegen; van die ouderwetse stoeltjes, waarvan de stof tot op de draad versleten is, maar die toch nog een heel bijzondere uitstraling hebben. Dit soort stoeltjes verdienen het gewoon om in je interieur te staan….

Ze hebben alleen een flinke opknapbeurt nodig. Met een mooie stof van Ralph Lauren, Designers Guild of Osborne & Little maak je dat oude stoeltje weer helemaal hip.

Hoe bekleed ik zelf een stoel?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je stoel te laten bekleden door een professionele meubelmaker. Leuker is het om een mooie stof op de kop te tikken en het zelf te doen. Het is relatief weinig werk, met een groot resultaat. Er zijn verschillende websites die je praktische en handige tips geven om een stoel te bekleden. Adine Versluis geeft via de website Hoe Doe een stappenplan voor het opnieuw bekleden van een stoel. De moeilijkheidsgraad noemt zij uitdagend, maar binnen een dag zal je nieuwe stoel een echte eyecatcher zijn. Ook is er een handig filmpje van de NTR Thuisacademie, waarin je stap voor stap kunt zien hoe je de nieuwe stof op de stoel moet aanbrengen.

Welke stof neem ik?

Als je van felle kleurtjes en drukke motieven houdt, dan bekleed je de oude stoel gewoon met opvallende stofjes. Hou je van basic? Dan kun je die oude stoel het best bekleden met een stoere linnen of katoenen stof. En als je net van dat tikkeltje klassiek houdt, is fluweel misschien een leuk idee. Zorg wel dat je een echte en kwalitatief goede meubelstof gebruikt. Doe je dat niet, dan zul je merken dat de stof snel slijt en is al die moeite voor niks geweest.

stoel stofferen

Painting the Past houtverf

Neem je meteen de houten gedeelten van de stoel mee in je renovatie? Haal dan ook verf in huis, om de poten mee op te knappen. Hiervoor kun je de houtverf van Painting the Past goed gebruiken. De authentieke verf bevat veel krijt, dat maakt de verf matter dan gebruikelijke verven. De verf creëert de look van kleuren van vroeger: precies wat mooi past bij een brocante beklede stoel.

stoel verf