Oud hout in je badkamer - Mart's Blog - | Martkleppe.nl

Oud hout in je badkamer

houten-badkamer

Het klinkt misschien een beetje spannend, maar het kan absoluut: hout in de badkamer. Zeker in combinatie met strakke tegels of aantal stoere elementen, maakt oud hout je badkamer helemaal af.

Oude houten accessoires

Hout in de badkamer heeft een rustige en natuurlijke uitstraling. En dat is precies wat je nodig hebt tijdens het badderen. Natuurlijk kun je direct kiezen voor een complete houtlook. Maar je kunt ook eerst beginnen met de toevoeging van een aantal subtiele houtdetails, zoals een oud houten krukje of een houten spiegel. Een ander leuk idee is om een oud houten ladder te gebruiken als blikvanger in de ruimte. Zo’n ladder is niet alleen mooi, maar ook erg handig om je handdoeken aan op te hangen. Zorg overigens wel dat je de basis van je badkamer zo neutraal mogelijk houdt. Elk eenvoudig houten accessoire komt dan optimaal tot zijn recht.

Rotvrij hout

Natuurlijk moet je op spatvlakken wel voor hout zorgen dat zogenaamd ‘rotvrij’ is. Door de continue blootstelling aan vocht, moet het hout wel sterk genoeg zijn om hiertegen bestand te zijn. De meest voor de hand liggende optie is om te kiezen voor hardhout zoals teak, merbau of jatoba. Andere houtsoorten blijven vooral mooi als je ze regelmatig oliet of lakt. Zorg daarbij altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte. Zo voorkom je dat je hout kapot gaat of zacht wordt.

Tadelakt van Carte Colori

Om het authentieke effect in je badkamer te benadrukken, kun je in plaats van tegels ook kiezen voor tadelakt op de muren. Tadelakt is een waterdichte glanspleister op basis van een natuurlijke hydraatkalk. Het woord Tadelakt is Berbers en betekent inwrijven. Deze oude Marokkaanse stuctechniek zorgt voor een prachtig vlekkerig effect op de muren. Het stucwerk wordt gepolijst met een gladde steen. Het tadelakt is waterdicht en kan prima worden toegepast in een vochtige ruimte. Omdat het opbrengen van echte tadelakt zeer arbeidsintensief is, is het ook erg prijzig. Gelukkig biedt Carte Colori een prachtig alternatief met de zogenaamde coristilverf. Deze verf is waterdicht en heeft hetzelfde vlekkerige effect als tadelakt. 

Houttegels

Toch liever tegels? Er bestaan ook tegels die bijna die niet te onderscheiden zijn van een echte houten vloer. Leuke tip voor de afwerking van de badkuip: bevestig hout aan de rand van het bad. Zo heeft het bad meteen een chique uitstraling. Ook een oud houten souvenir aan de muur voegt echt wat toe aan het geheel. Ze geven je badkamer een persoonlijke uitstraling en zijn bovendien echte eyecatchers. 

Reageer

 • Annemieke De Koninck
  1 mei 2017

  Beste Anne-Mette, via landleven ben ik in contact gekomen met Mart. De verbouwingen aan ons huis zijn bijna klaar dus de inrichtings-kriebels beginnen..... Op uw blog zag ik een prachtige badkamer op de foto's 1 en 3. Hebben ze die ook bij Mart? Ik wil daar sowieso langsgaan om alles eens goed te bekijken maar het wordt plannen want wij wonen in Belgie. Niet zo heel ver natuurlijk maar met veel beestjes moet ik een oppas hebben ;-). Vriendelijke groeten, Annemieke

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  5 mei 2017

  Dag Annemieke,

  Bedankt voor je reactie. Wat betreft je vraag, wij zijn een specialist op meubelgebied maar niet in badkamers.

  Met vriendelijke groet, Mart redactie.

  Beantwoorden