Oud en nieuw in je interieur - Mart
Home / Stories / Oud en nieuw in je interieur

Oud en nieuw in je interieur

Oud en nieuw ligt weer achter ons. Het nieuwe jaar werd ingeluid met veel geknal en een hele hoop gezelligheid. De kou hangt nog in de lucht en de bossen staan er voorlopig nog triest bij. Geen uitzicht meer op feestdagen of andere bruisende feestmomenten. Jammer natuurlijk, maar er komt nog voldoende leuks aan. Want januari is voor mij de maand dat het aftellen is begonnen. De lente komt er immers aan!

Oké, ik geef eerlijk toe, het duurt nog even. Maar het vooruitzicht alleen al geeft me nieuwe energie. In januari krijg ik zin om de bezem door mijn interieur te halen. Zodra het kan, zet ik mijn ramen even lekker open en laat de frisse wind door mijn kamer waaien. Daarnaast is het altijd feest als de eerste lenteachtige accessoires, zij het wat voorzichtig, worden geïntroduceerd. De rode kerstaccenten verdwijnen weer in de kast en de donkere tinten worden vervangen door helderwit, frisgroen en lichtroze. En zeg nou zelf; daar krijg je toch spontaan energie van?

Schoonmaakbeurt

Om jouw interieur weer heerlijk fris te maken, kun je beginnen met een lekkere schoonmaakbeurt. Pak de plumeau tevoorschijn, koop een allesreiniger met een heerlijk fris lentegeurtje, en laat een fris briesje door je gordijnen waaien. Zet je favoriete muziek op, en ga aan de slag. Je zult zien dat jij ook binnen no time de lentekriebels te pakken hebt. Bovendien zorgt een schoon en opgeruimd huis vaak voor meer rust in je hoofd.

foto2-lessismore

Less is more

Less is more. Dat geldt zeker in je interieur. Om rust en ruimte te creëren, is het erg belangrijk dat elk accessoire een toegevoegde waarde heeft. Zodra het het gevoel geeft dat het rommelig of vol is, verliest je interieur die weldadige, rustgevende uitwerking. Kijk daarom kritisch naar de accessoires die je hebt staan. Zijn het echt eyecatchers, of hebben ze hun mooiste tijd eigenlijk al gehad? Voor de mensen die moeite hebben om bepaalde accessoires weg te doen; haal bij de supermarkt een kartonnen doos. Doe daar alle accessoires in die je nog erg mooi vindt, maar die op dit moment niet tot hun recht komen in je interieur. Zet deze doos op een plek waar je er makkelijk bij kunt. Zo heb je de accessoires gevoelsmatig altijd voor het grijpen. Haal het volgende seizoen de doos weer eens tevoorschijn en kijk wat je dan kunt gebruiken of kunt wisselen. Zo kun je je mooiste accessoires altijd een plekje geven waar ze recht op hebben.

foto3-groen-in-je-interieur

Takken en tulpen

Al vroeg in het jaar staan de bloemenstalletjes er weer vol mee: tulpen en takken. Lentetakken en geurige tulpen zijn dan ook dé manier om jouw lentegevoel helemaal compleet te maken. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen om deze weer te introduceren in je interieur. Zet een paar voorzichtig uitlopende takken in een grote vaas. Voeg daar een paar lichtroze tulpen en een aantal frisgroene sneeuwballen aan toe, en je hebt een heerlijk lenteboeket voor op de eetkamertafel.

foto4-tulpen

Groenaccenten

Groen is de kleur van het leven. Zeker in de winter moet het kwetsbare groen gekoesterd worden. Een aantal groenaccenten in je keuken of kamer, geeft je huis direct een levendige en lenteachtige uitstraling. Je kunt dit eenvoudig realiseren door bijvoorbeeld een aantal aardewerken potjes met kruiden neer te zetten. Drink je vaak thee? Dan is het leuk om een bosje munt neer te zetten. Gebruik de munt voor de thee en ververs het bosje regelmatig. Zo heb je een nuttig én een leuk accent toegevoegd in je keuken.

foto5-oudennieuw

foto6-takken-entulpen

Lekker aan de slag!

Laat maar komen, die laatste wintermaanden. Ik ben er helemaal klaar voor. Met een schoon en opgeruimd huis, wat frisse kleuren om me heen en een bonk nieuwe inspiratie, kom ik er wel. Bijzonder wat een paar veranderingen in je interieur kunnen doen met je energielevel. Dus, ben jij lusteloos, somber, of heb je last van een winterdip? Dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan in je interieur.

(Bronnen: foto 1: anne-beckwilm.de, foto 2,5: martkleppe.nl, foto 3: thebeldam.tumblr.com, foto 4: dontcallmebetty.tumblr.com, foto 5: Akkie Hoogsteen via Pinterest foto 6: wisenwaarachtig.nl)