Nieuw klassiek met pastel - Mart
Home / Stories / Nieuw klassiek met pastel

Nieuw klassiek met pastel

Wie de showroom van Mart induikt, weet natuurlijk dat hij met z’n neus in de boter valt. Nieuwe kleuren, mooie vormen en vooral een overdosis inspiratie. Zeker nu het nieuwe seizoen weer volop bezig is borrelen we bij Mart van de ideeën. Oude collecties gaan de deur uit en maken weer ruimte voor nieuw ingerichte huiskamers. Tijd om kennis te maken met onze nieuwste aanwinst: nieuw klassiek met pastel.

Weet je het nog; die kersenhouten meubelen en zware donkere banken? Dat noemden we ooit klassiek. Maar dat is vanaf vandaag verleden tijd. We hebben de bezem door de collectie heen gehaald en het oude klassiek eens een flinke frisse neus gegeven. Donker? Dat bestaat niet meer. Geef ons maar licht pastel. En die oude meubelen? Die geven we gewoon even een frisse lik kalkverf. Moet jij eens kijken wat een verrassing.

foto2-klassiek-pastel

Dag oubollig, welkom pastel!

Inmiddels zijn er al een paar kamers klaar. Wat gelijk opvalt, is de rozige kleur van de wand. Een prachtige warme pastelkleur, waarin duidelijk een streperige structuur te vinden is. De lichte betonvloer, die geverfd is met een matwitte vloerverf van Carte Colori, zorgt dat de kamer een vrolijke en tegelijkertijd warme uitstraling heeft. Ook de meubelen zijn bijzonder. De tafeltjes en kasten zijn niet meer donker en oubollig, maar hebben een oude, stoere look. Aan de muur hangen schilderijen. Geen zware erfstukken, maar luchtige, vrolijke kunst, die prachtig matcht met de kleuren van de omgeving. Combineer dat nog eens met de pastelkleuren, en je hebt de sfeer van nieuw klassiek helemaal te pakken.

foto3-klassiek-interieur

foto4-wonen-in-klassiek-pastel

Vergrijsde pasteltinten

Nog even over die pastelkleuren. Daar kiezen we natuurlijk niet voor niets voor. Klassiek betekent nog altijd oud en doorleefd. Met een kalkverf in pastelkleuren, haal je die oude, doorleefde sfeer helemaal naar voren. Het vergrijsd wit, oudroze en zachtgroen geven elke kamer een zachte, warme en zelfs historische uitstraling. Voor een frisse uitstraling combineer je pastel met grijs. Zachtroze met grijs is een combinatie die in de jaren vijftig erg geliefd was. Grijs met lavendel, zachtblauw of pistachegroen, zijn ook prachtig om samen te gebruiken.

foto5-interieur-klassiek

Nieuw klassiek

Door meubels met een oude uitstraling te combineren met mooie pasteltinten, ontstaat er een hele nieuwe klassieke lijn. Een lijn die niet alleen opvallend mooi is, maar ook nog eens een hele bijzondere twist geeft aan brocante en klassiek. Ben jij benieuwd naar de nieuwe lijn van Mart? Kom dan eens een kijkje nemen in de showroom. Het blijft leuk om inspiratie op te doen!

foto6-klassiek-met-pastel

(Bronnen: foto 1: scandiconcept.pl, foto 2: letraschic.blogs.charhadas.com, foto 3: aidamollenkamp.com, foto 4: woonstijl.nl, foto 5: ma-belle-fille.com, foto 6: interiorsdmf.nl )