Lekker gek met kleur! - Mart
Home / Stories / Lekker gek met kleur!

Lekker gek met kleur!

In de zomer is kleur mijn grote inspiratiebron. En hoe gek het misschien ook klinkt, het lijkt alsof ik, tijdens deze warme en ontspannen maanden ook een stuk meer lef heb in mijn interieur.

Een felgekleurde stoel hier, een paar stevig gekleurde kussens daar, en natuurlijk niet te vergeten al die prachtige zomerbloemen die het huis zo heerlijk kunnen opvrolijken.

Waar moet je op letten?

Kleur in huis brengen vraagt niet alleen om lef, maar ook om voorzichtigheid. Als je rücksichtslos te werk gaat, kan het al gauw een kermis aan kleuren worden. Het is daarom allereerst belangrijk dat je basis goed is. Om (tijdelijk) kleur aan te brengen in je interieur heb je een neutrale basis nodig, zoals wit of lichtgrijs. Maar ook donkere wanden, zoals aubergine, zwart of antraciet kunnen een prachtig contrast vormen met verschillende kleuren.

wilde kleuren

gekleurde bloemen in je interieur

Kleurencombinatie

Als je basis eenmaal goed is, kun je uitzoeken welke kleuren het beste bij jouw interieur én natuurlijk bij jou passen. Kies voor maximaal drie kleuren die je wilt gebruiken in je interieur. Natuurlijk is het belangrijk dat deze kleuren ook mooi met elkaar matchen. Een prachtige kleurencombinatie is bijvoorbeeld pastelgroen, zachtpaars, donkergrijs en wit. Door de verschillende kleuren met elkaar te combineren, ontstaat er direct een mediterrane brocante sfeer in je huis. Voer de kleurencombinatie consequent door in al je accessoires. Zo voorkom je dat je interieur een rommelige uitstraling krijgt.

kleurenpalet

kleuren

Moodschaal

Om uit te proberen of de door jou uitgezochte kleuren echt matchen, kun je verschillende accessoires in die kleuren bij elkaar in een grote schaal of op een groot houten dienblad zetten. Zo zie je al snel of de match die jij hebt uitgezocht, ook écht past. Zeker wanneer je kiest voor felle kleuren, zoals fuchsiaroze, oranje en blauw, is het belangrijk eerst even zo’n try-out te doen. Het zou namelijk jammer zijn als je na uitgebreid decoratiewerk ontdekt, dat het toch ‘net niet’ is.

gekleurd interieur

Lef

Het laatste advies wat betreft kleur in je interieur: heb vooral lef! Gebruik eens kleuren die je anders misschien links zou laten liggen. Het is leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan, en de kleuren buiten je comfortzone eens goed te verkennen. Je leert zo dat je gevoel vaak heel veel zegt over de kleurencombinaties die bij jou passen of juist niet. Altijd handig!

(Bronnen achtereenvolgend: laboomeria.blogspot.nl, hipaholic.nl, mortilmernee.blogspot.nl, sfgirlbybay.com, interieurinspiratie.nl, showhome.nl)