Landelijke look met oude potten en vazen - Mart
Home / Stories / Landelijke look met oude potten en vazen

Landelijke look met oude potten en vazen

Soms ben ik die basiskleuren even zat. Ze zijn prachtig, maar ik snak af en toe naar een flinke kleurboost. 

Oke, ik geef toe dat het vaak met mijn humeur te maken heeft. Op de dag dat ik me een beetje sip voel, word ik al snel vrolijk van een paar heerlijk gekleurde items. Dat is dan ook de reden dat ik in mijn kast altijd een paar mooie gekleurde potten en vazen heb staan. Gewoon, voor het geval dat.

Oude potten en vazen

Authentieke materialen

Naast kleur ben ik ook gek op authentieke materialen. Waar vroeger kleur vaak samenging met plastic en goedkope geglazuurde pottenrommel, heb je tegenwoordig de meest mooie, oude, zacht pastelgekleurde exemplaren. Door de craquelé buitenkant heb je helemaal het idee dat je je vaas of potje net hebt opgegraven in je tuin. Met een eenvoudige aankleding is zo’n oude pot of vaasje al een eyecatcher op zich.

Authentieke potten

BRYNXZ potten en vazen

Prachtig zijn de potten van het Nederlandse merk BRYNXZ. De naam BRYNXZ is een knipoog naar ‘de brink’: het centrale dorpsplein uit vervlogen tijden. Daarmee is de filosofie verklaard: BRYNXZ legt de link tussen heden en verleden. Een moderne finishing, met een twist naar het verleden. Naast geglazuurde kleurrijke exemplaren heeft BRYNXZ ook potten met een eenvoudige aardewerken uitstraling. Een bijpassende pot bij elk humeur dus.

BRYNXZ  potten en vazen

Stoer en stijlvol

Wie van stoer én stijlvol houdt, kan zich helemaal tegoed doen aan al die unieke potten, vazen en lampen van het beste aardewerk en keramiek. Ondanks het bijbehorende prijskaartje kan ik mezelf af en toe best een mooie vaas cadeau doen, al zeg ik h35 zelf. Want als mijn humeur goed blijft, is dat positief voor mijn hele omgeving, toch?

Stoer en stijlvol Potten