Landelijk interieur met Japanse schwung - Mart
Home / Stories / Landelijk interieur met Japanse schwung

Landelijk interieur met Japanse schwung

Een modern interieur heeft een stevige basis; een paar sprekende basiskleuren en een eenvoudig assortiment mooie meubelen. Maar daarmee ben je nog niet klaar.

Japans interieur

Want de aankleding mag best lekker gedurfd zijn. Daarom zie je tegenwoordig in veel interieurs verrassende culturele tintjes. Vooral de Japanse accessoires, kleuren en elementen zoals verfijnde bloemmotieven, origami vogelfiguren, lage meubelen en kamerschermen zijn in trek. En dat is niet zo gek, want de Japanse cultuur staat bol van tradities, gebruiken en gewoonten. En door alles loopt de rode draad van rust, harmonie en sereniteit.

Omdat het Japanse interieur zo gericht is op natuurlijke elementen in huis, kun je je landelijke interieur prachtig aanvullen met verfijnde Japanse elementen.

De moderne Japanse interieurs zijn een prachtige symbiose tussen design, natuur en cultuur. Met strak vormgegeven bamboe-elementen, veel groen en authentieke meubelen. Elk meubel spreekt daarbij voor zich. Typerend is een centrale zithoek met kussens om een salontafel. Maar ook de typische Japanse schuifdeuren, de zogenaamde Sjohi, geven je interieur een prachtig verfijnde Japanse schwüng. De Shoji bestaan uit een houten rasterwerk waarop aan één zijde ?transparant papier is geplakt. Het brengt een prachtig zacht licht in je woon- of slaapkamer en is goed te integreren in een landelijke woonstijl.

Japans interieur

Japans interieur landelijke

Elitis behang

Ook het moderne behang kent veel Japanse elementen. Zo is het verfijnde bloemenbehang een typisch Japans product. Met het behang met pioenrozen, lotusbloemen, magnolia’s, kersenbloesem, sierdistels, anemonen en paradijsvogels kun je de geuren uit het Verre Oosten bijna ruiken. Ook produceerde behangproducent Elitis zwart behang wat wordt opgeleukt door een enorme Japanse waaier. Een prachtige eyecatcher!

Japans behang

Japans kastje

Je kunt het verre oosten ook in huis brengen met een mooi Japans of Chinees kastje. De originele lichte bewerkingen op de kast, geven je huis een bijzondere en persoonlijke uitstraling.

Japan e youkoso! (Welkom in Japan!)