Kleuren die bij je passen - Mart
Home / Stories / Kleuren die bij je passen

Kleuren die bij je passen

Thuis is natuurlijk meer dan alleen een dak boven ons hoofd. De ruimtes waarin we wonen, moeten prettig overkomen en ervoor zorgen dat ieder lid van het gezin zich ook echt thuis voelt.

Het is de combinatie van verschillende aspecten die daarvoor zorgt. En kleur speelt daarin een hoofdrol.

Heel veel mogelijkheden

Kleur is enorm bepalend en kan een ruimte dramatisch veranderen. Kleur zorgt voor licht, rust, inspiratie, geborgenheid en warmte. En de mogelijkheden van kleur zijn bijna onbegrensd door de vele soorten verf die we kunnen kopen. Door al die verfsoorten en tinten kunnen zowel traditionele als moderne huizen door een goed gebruik van kleur totaal veranderen. Maar wat kan het lastig zijn de juiste kleur te kiezen.

kleuren

Persoonlijke favorieten

Enige kennis of hulp van een vakman/vrouw is wel een must bij het kiezen van een totaal nieuwe tint. En we worden uiteraard allemaal beïnvloed door kleurentheorieën en recente trends, maar wat je vooral in je achterhoofd moet houden, is dat er maar een ding echt belangrijk is: jij moet je prettig voelen bij de nieuwe kleur. Dus hoe mooi het ook allemaal in de bladen staat, vergeet nooit je persoonlijke favorieten.

Frambozenrode werkkamer

Dus gebruik kleuren en patronen die echt je passen, zelfs als ze wat ongebruikelijk of excentriek zijn. Ben je bijvoorbeeld gek op edelsteenachtige kleuren, durf dan frambozenrood in je werkkamer te gebruiken. Prachtig! En door zachtgroene tinten toe te passen en dit te combineren met fraaie accenten in roze en lichtblauw, ontstaat er een rustige, meditatieve sfeer. En radicaal gebruik van blauw is opwindend en inspirerend. Onthoud: een verrassende accentkleur geeft zelfs de meest saaie kamer iets extra’s.

Licht en wit

Zo midden in de zomer heb ik enorm veel zin in lichte tinten en wit. Dus is onze lange gang deze maand aan de beurt om, samen met de trap en de overloop, te worden voorzien van een nieuwe look. De muren van onze gang en overloop hebben nu een ‘pure chocolade tint’. Behoorlijk donker dus. Al het houtwerk, de deuren, plinten, de trap en trapspijlen zijn hoogglans wit geverfd en op de trap ligt een sisal loper. In de gang ligt een terrazzovloer. Maar zoals gezegd, ik heb zin in licht!

kleuren

Zachtroze

Meestal nemen wij zelf de kwast ter hand als er binnen geverfd moet worden, maar een trap (en we hebben er drie richting de eerste etage) laten we liever over aan een professional. Die komt tijdens onze vakantie, zodat wij (en de schilder) niet het risico lopen dat er per ongeluk op een nog natte traptrede wordt gestapt…En hoewel ik enorm veel zin heb in onze zomervakantie, verheug ik me ook heel erg op de thuiskomst. Want onze donkerbruine muren gaan plaatsmaken voor zachtroze! Het houtwerk krijgt een opfrisbeurt, wederom hoogglanswit en de sisal traploper heeft z’n langste tijd gehad. De trap mag in al z’n glorie wit stralen.

Verhuisd!

Natuurlijk zijn dit geen heel spannende veranderingen, maar toch, van bruin naar roze en wit…ik vind het al heel wat. Over dat zachtroze hebben we natuurlijk wel even gediscussieerd, want ik woon met drie mannen in huis en roze staat voor hen gelijk aan prinsessen en suikerzoet en daar houden de meeste mannen niet van. Maar wanneer je heel zachtroze combineert met bijvoorbeeld citroen of een kopertint…wow dat wordt mooi! Nu moet ik dus ook nog even op zoek naar een nieuwe, koperkleurige hanglamp. Je zult zien, het gaat voelen alsof we verhuisd zijn!

(Bronnen: foto: 1 vtwonen.nl, foto 2: bloglovin.com, foto: 3 homedit.com )