Kleur in je huis? Kies voor Ibiza-stijl - Mart
Home / Stories / Kleur in je huis? Kies voor Ibiza-stijl

Kleur in je huis? Kies voor Ibiza-stijl

Landelijk is helemaal mijn stijl. Maar soms wil ik gewoon even heel wat anders. Wat meer kleur, geur en gekheid. 

En als ik zo’n bui heb, gaat mijn hele huis op z’n kop. De grijze en witte accessoires worden vervangen door kleurige elementen, de wit gebreide plaid op de bank maakt plaats voor een kleurig gehaakt exemplaar en de kaarsen worden vervangen door bont gekleurde kaarsen. Het oude hout, de bank en de tafel kunnen blijven staan, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

Lange tijd dacht ik dat deze uitwassen van kleurgebruik puur te maken hadden met mijn hormonen. Maar inmiddels weet ik dat er heel veel andere vrouwen zijn die deze stijl nastreven. Deze zogenaamde hippie- of Ibiza-stijl heeft te maken met het losbreken uit standaardpatronen. Het wordt namelijk zo verschrikkelijk saai als je altijd alles keurig hebt, zoals het hoort. Als de kussens keurig matchen bij de bank en de stoelen netjes bij elkaar staan. Daarom heb ik af toe deze gekheid even nodig. Gewoon omdat het nou eenmaal mag.

De Ibiza-stijl vindt zijn inspiratiebron in, zoals het woord het al zegt, Ibiza. Deze zonnige interieurstijl kenmerkt zich door de lichte basis, natuurlijke elementen en kleurrijke details. Juist die kleurrijke details geven het huis een warme en gezellige uitstraling. Daarnaast wordt het Ibiza-interieur gekenmerkt door de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Hout, steen en linnen vormen de basis van je inrichting.

ibiza stijl ibia stijl

Je eigen Ibiza-huis

Ben je enthousiast geworden en wil jij een echt Ibiza-huis? Pas de volgende dingen toe, en je zult zien dat je, ook zonder uitzicht op zee, een heerlijke sfeer kunt creëren.

1. Wit in de basis

Hou de basis eenvoudig. Spierwit, of eventueel een offwhite tint, is jouw kleur. Wil je wat meer risico nemen? Kies dan voor tadelact of leemstuc op de muren.

Wit in de basis

wit in de basis

2. Houten plafonds

Veel strandhuizen hebben een donker houten plafond, dat mooi afsteekt tegen het heldere wit van de muren. Helaas is zo’n mooi authentiek plafond niet voor iedereen weggelegd. Niet getreurd, een plafond met ornamenten is een goed alternatief.

houten plafonds

3. Werk met licht en schaduw

Heldere ruimtes, bij voorkeur gehuld in natuurlijk licht zijn belangrijk. Door een grote vingerplant of palmboom van onder te belichten, creëer je mooie schaduwen op de muur.

licht en schaduw ibiza stijl

4. Natuur in huis

Werk voor een Ibiza-interieur altijd met natuurlijke materialen. Hangplanten en af en toe een cactus geven jouw huis al een heel natuurlijke uitstraling. Een aangespoeld stuk hout of een bos gedroogde veldbloemen past overigens ook prima in een Ibiza-interieur. Bovendien vergen deze een stuk minder aandacht. Een paar mooie stolpen met vlinders of nagemaakte vogels passen perfect bij de oud houten elementen in je huis.

Uit: Residence