Interieuradvies is 'hot' - Mart
Home / Stories / Interieuradvies is ‘hot’

Interieuradvies is ‘hot’

Nederland is een sober land. Tenminste, wat betreft wonen. Maar de laatste jaren komt daar voorzichtig verandering in. De invloed van internationale spraakmakende trends, hippe designs en gedurfde stoffen is ‘booming’. Nederland durft wonen eindelijk te beleven.

Sfeer creëren is geen kant-en-klaar recept. Het vraagt om creativiteit, ruimtelijk inzicht en heel veel kleurgevoel. Kortom, inrichten is een kunst. Een kunst die vraagt om een professioneel interieuradvies.

Rijke gordijn- en meubelstoffen

Nederland is lange tijd een sober land geweest op woongebied. Pas de laatste tientallen jaren opent ons land zich voor interieurinvloeden van buitenaf. Dit in tegenstelling tot de Fransen, Engelsen en Italianen, die al eeuwen bijzondere aandacht hebben voor hun inrichting. Dat is ook de reden waarom in deze landen nog steeds de meest rijke gordijn- en meubelstoffen ontworpen worden. Zo is Frankrijk bekend om haar authentieke zijdeweverijen en Italië herbergt de meest befaamde leerlooierijen.

Woonbeleving

Inmiddels heeft onze oer-Hollandse nuchterheid het af moeten leggen tegen de ‘woonbeleving’. Interieuradvies is ‘hot’ en inrichten moet vooral ‘trendy’ zijn. En wie echt durft, waagt zich aan de prachtig bewerkte stoffen en wandbekleding van de Britse Tricia Guild, de stoere en gedurfde kalkverven van Carte Colori die de authentieke sfeer van Italië uitademen, of de gewaagde ontwerpen van het Franse merk Elitis.

Afstemmen

Inrichten draait om persoonlijke keuzes. Om je eigen ideeën en voorkeur voor bepaalde kleuren. En om de kunst om dat allemaal op een goede manier op elkaar af te stemmen. Zo ademt de sfeer van het huis, de ziel van de bewoners. Welkom in de woonbeleving van Nederland!