In bad - Mart
Home / Stories / In bad

In bad

Foto: Van Manen Badkamers

Bad of douche

Ons gezin bestaat uit bad- en doucheliefhebbers en een combinatie daarvan. Na het sporten springen de jongens het liefst even snel onder de douche, op een koude avond is niets lekkerder dan uitgebreid in bad gaan. Echtgenoot heeft de vreemde gewoonte ontwikkeld om in bad op de beste ideeën te komen als het zijn werk betreft. Die zit regelmatig, en op de gekste tijden, in het water met in een hand een iPad, een kop koffie en de telefoon binnen handbereik.


Foto: Elizabeth Roberts

Eenvoud en rust

De badkamer is al jaren niet langer het ondergeschoven kindje van het huis. Het is een volwaardige ruimte die gezien mag worden. Vloerverwarming, jacuzzi, stortdouche, muziek, tv, het kan allemaal in de badkamer. Toch vinden heel veel mensen een eenvoudige badkamer het fijnst. Een met zo min mogelijk prikkels, want dan kom je optimaal tot rust en, zo redeneren de meeste van ons, om even snel te kunnen douchen heb je geen state of the art badkamer nodig. Kortom, badkamers zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Bij het maken van binnenkijkers zien we dat het hele huis, dus ook de badkamer iets heel persoonlijks is.


Foto: Katie Martinez Design

Droombadkamer

Dé ultieme droombadkamer is voor iedereen anders. Modern, landelijk, design, kleurrijk, sober, strak of een mix & match van dit alles, het kan allemaal. Een strakke badkamer met een betonnen vloer, gladde wanden en een bad op pootjes is super! Het vrijstaande, moderne bad is momenteel ontzettend ‘in’ evenals Hexagon tegels. Die geven in een zwarte of witte uitvoering je badkamer gelijk een hotel-chique-uitstraling. Pas je ze toe in een zachte pasteltint dan wordt de badkamer lieflijk en sprookjesachtig mooi. Een combinatie van verschillende tegels geeft je badkamer een speelse en unieke look. De verschillende tegels kun je prachtig combineren met een rustige (witte) basis of met beton voor een stoerdere look.


Foto: Drummonds

Landelijk badderen

Door natuurlijke kleuren en materialen toe te passen creëer je als vanzelf een landelijk sfeer in een ruimte die rust en warmte uitstraalt. Pas zowel oude als nieuwe materialen toe, zoals hout en roestvrijstaal en je krijgt als vanzelf een prachtig resultaat! In een landelijke badkamer is een bad op pootjes helemaal op z’n plek (die je tegenwoordig aan de buitenkant in bijna elk gewenste kleur kunt schilderen), maar ook een vrijstaand ovaal bad is een aanwinst voor de landelijke badkamer. Het maakt de ruimte chique en bijzonder.


Foto: Makeover.nl

Luxe en verwennerij

Met een gezin heb je al snel een voorraad potjes, flesjes en tubes staan. Badolie, shampoo, tandpasta, je gebruikt het misschien iedere dag, maar of je het ook altijd wilt zien…Het mooiste is als je deze spullen in een kastje of lade onder de wastafel opbergt. Je badkamer oogt zonder al die spullen direct een stuk rustiger. Je mooiste spullen kun je gewoon laten zien. Zet je favoriete parfums in een mooie schaal. Combineer gezellige flesjes en zeepjes in een mooie mand, op een plank of houten krukje. Zo wordt je badkamer net een snoepwinkeltje die luxe en verwennerij uitstraalt!


Foto: Three Birds Renovations