Hulp van de styliste! - Mart
Home / Stories / Hulp van de styliste!

Hulp van de styliste!

“Een echt thuis moet groeien”, vertelde een bekende binnenhuisarchitect. Waar het volgens hem op neerkwam was dat je je interieur niet in een keer moet aanschaffen, maar iedere keer iets koopt.

“Soms moet je iets wegdoen en van sommige zaken neem je nooit afstand. Zo ontstaat een huis waar jij je helemaal in thuis voelt.”

Frisse blik

Ben ik het helemaal mee eens. Het lijkt me niets om je huis door iemand anders in te laten richten. Maar het is soms best fijn om hulp te krijgen van iemand die er voor geleerd heeft, er meer gevoel voor heeft en met een andere blik naar jouw huis kijkt. Bijvoorbeeld als je het lastig vindt om je woonkamer op een gezellige manier in te delen of als je twijfelt tussen die ene mooie grijze tint op de wand of juist die andere mooie grijze tint…Of als je rondkijkt en denkt: ik mis iets, maar wat?

Hulp van de styliste

Complete metamorfose

Dan is een advies van een styliste geweldig! Een styliste kan een dag aan de slag gaan en aan het eind een grote metamorfose tot stand hebben gebracht of in een paar uurtjes je interieuritems net even anders neer hebben gezet, waardoor het lijkt alsof je verhuisd bent! Ze kan je helpen jouw bestaande ideeën en wensen écht in de praktijk uit te voeren. Ze komt met praktische tips (jij wilt rust in de woonkamer, hij een boekenkast) en kan twee verschillende smaken (jij wilt sober-chique, hij houdt vast aan de klassieke Chesterfieldstoeltjes) op een subtiele wijze samen laten voegen.

styliste

Originele ideeën

Zo’n stylingadvies kun je in de showroom van een interieurzaak krijgen. Aan de hand van plattegronden wordt er een moodboard gemaakt, waarmee je thuis ook zelf aan de slag kunt gaan.  Vind je het leuk om online een moodboard te maken, dan raden wij je onze blog over de beste online moodboards aan. Maar je kunt dus ook regelen dat een styliste daadwerkelijk bij jouw thuis komt. Zij kijkt met een frisse blik naar jouw interieur en komt met originele en praktische ideeën en oplossingen die passen bij je smaak en stijl.

Interieur styliste

Echt leuk!

Die adviezen zijn zeer gevarieerd en kunnen betrekking hebben op kleine veranderingen tot en met ingrijpende verbouwingen. Van een simpel idee, tot -als jij dat wilt- de complete uitvoering. Een goede styliste kan met alle smaken uit de voeten, landelijk, klassiek, modern en design, het moet eigenlijk niets uitmaken. Maar toch…het is wel prettig als je qua stijl een beetje op een lijn zit. Dan is er een klik, vertrouwen en wordt het echt leuk!

Styliste interieuradvies vragen

Verkopen? Stylen!

Sommige stylisten zijn gespecialiseerd in vastgoed. Zij zorgen ervoor dat je te koop staande woning maximaal wordt gepresenteerd. Ze kijken daarbij naar alle binnen- en buitenruimtes, gaan aan de slag met de inrichting en zorgen voor een optimale woningpresentatie. Dat kan ook met een beperkt budget. Uitgangspunt van een vastgoed stylist is het aanwezige meubilair dat wordt gebruikt om een sfeer te creëren voor een zeer brede doelgroep. Zonder al te veel ingrepen een interieur neerzetten waarvan kijkers denken: leuk, hier wil ik wel wonen!

Hulp van de styliste

Oppepper

Dus kan jouw huis wel een oppepper gebruiken? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe bank? Is er een kleine op komst en wil je tips voor de babykamer of willen jullie graag heel oud worden in dit huis en kan het interieur, nu de kinderen allemaal de deur uit zijn, wel een nieuwe impuls gebruiken: boek een stylist!!