Herfsttrends 2014 - Mart
Home / Stories / Herfsttrends 2014

Herfsttrends 2014

Eigenlijk wil ik er nog niet aan denken. Maar hoewel de zon nog volop schijnt, en mijn winterkleren nog ver opgeborgen liggen, komt de herfst met snelle stappen dichterbij…

Hoog tijd dus om ons in de winkel alweer bezig te houden met de nieuwste trends op weg naar de winter.

Mix van culturen

Deze herfst houden we het niet Hollands. De nieuwste interieurs zijn een veelkleurige mix van verschillende materialen, die aangevuld worden met de meest bijzondere souvenirs uit diverse landen. Denk aan oude Perzische tapijten, oosterse lampen en Afrikaanse maskers. Natuurlijk hoef je deze herfst niet gelijk je hele huis om te bouwen tot een cultureel museum. Je kunt het ook basic houden. Gebruik bijvoorbeeld je meest bijzondere souvenirs gewoon als accessoire in je landelijke interieur en geef je inrichting op die manier een subtiel cultureel tintje. 

Mix van culturen - Herfsttrends 2014

Mix van culturen - Herfsttrends 2014

Sprekende kleuren

Waar lange tijd grijs de boventoon voerde in de interieurs, zie je deze herfst een comeback van sprekende kleuren. Eenvoudige basic interieurs worden opgefleurd met diverse felle tinten, zoals roze, groen of geel. Ook zachte pastelkleuren zijn helemaal in. De tinten vullen elkaar prachtig aan, en een mix van diverse kleuren zorgt voor een warme, en tegelijkertijd fleurige uitstraling. 

Trendkleur teal 

Dé trendkleur van het jaar 2014 is teal. Een diep groenblauw waarmee je alle kanten op kunt. Combineer het met indigo, denim of marineblauw en creëer een diepzee-effect. Of ga voor het frisse buitengevoel en mix teal met kleuren als mint, blauwgroen of smaragd. Deze kleur past uitstekend in een interieur met natureltinten en hout.

Teal - trendkleur van 2014

Trendkleur oker

Oker is weer helemaal terug! Een typische herfstkleur die zorgt voor een warme sfeer in huis. De warme gele kleur is prachtig te combineren met diepgrijs, wit en doorleefde houtkleuren. Met diverse accessoires in okerkleur tover jij je zomerhuis binnen no time om tot een warm herfsthuis. 

Trendkleur oker

Persoonlijk tintje

Door de toenemende globalisering denken we vaak alleen nog maar groot. Identiteit en persoonlijkheid zijn daarom weer belangrijk aan het worden. De warmte en knusheid in huis wordt gemaakt door persoonlijke accessoires, zoals souvenirs of foto’s. Maar ook oude geërfde materialen verdienen een plekje in jouw huis. 

Oude geverfde materialen

Geschiedenis

Hoewel we tegenwoordig de beschikking hebben over een wereldwijd web lijkt alles mogelijk. Toch willen we ons op rustmomenten nog steeds het liefst terugtrekken in onze vertrouwde omgeving. Een omgeving die anders is dan de drukke, moderne buitenwereld. We willen terug naar de romantische sfeer van het verleden. In de interieurwereld vertaalt zich dat naar verwassen stoffen en door de zon gebleekte kleuren. Bloemenstoffen komen weer in, en een beetje té mag best. Denk daarbij aan het gebruik van koperkleuren en antieke schilderijlijsten. 

Koperkleuren - Herfsttrends 2014

Koperkleuren - Herfsttrends 2014

Oud wordt nieuw

Kortom, deze herfst kenmerkt zich door het gebruik van warme kleuren en materialen. Dit keer allemaal niet zo vernieuwend, maar juist teruggrijpend naar het verleden. Door het gebruik van persoonlijke accessoires in onze inrichting voelen we ons helemaal thuis. Maar dat betekent niet dat we niet volop meedraaien in deze samenleving waarin landsgrenzen niet meer belangrijk zijn. Reizen is trendy, en onze souvenirs geven ons kleine, knusse wereldje toch een brede en ontwikkelde uitstraling.

Geniet van de herfst 2014!

Over Anne-Mette

Anne-Mette is actief freelance  journalist en huisvrouw. Ze schrijft o.a. teksten voor woonblogs, woonwebsites, het Mart Magazine. Ze laat, samen met haar man, de komende tijd een nieuw huis bouwen. Ze schrijft op een originele wijze over haar ervaringen en haar zoektocht naar meubels e.d.