Hartje zomer; opruimen! - Mart
Home / Stories / Hartje zomer; opruimen!

Hartje zomer; opruimen!

Juli is voor mij niet de meest inspirerende maand op het gebied van interieur. Als groot liefhebber van de zon, ben ik deze maand vaker buiten dan binnen te vinden.

Daarnaast heeft mijn huis zijn zomer-opknapbeurt al gehad, en begint de nieuwe zomercollectie net een beetje te wennen. Een andere reden dat mijn interieurperikelen deze zomerweken op een laag pitje staan, is het feit dat we ruim drie weken op vakantie gaan, en ik dan simpelweg niet in mijn eigen interieur te vinden ben. De échte nieuwe woonmaand begint voor mij daarom pas weer in september.

Tips opruimen

Opruimmaand

Maar niet getreurd. Het interieurleven ligt gelukkig nooit helemaal stil. Zo is juli voor mij een echte opruimmaand. Dé enige maand in het jaar waarin ik weer eens de bezem door alle kasten  haal. Als de vakantiespullen tevoorschijn worden getrokken en ik de kledingkasten in moet duiken om het zomergoed eruit te halen, loop ik vaak tegen wat oudere, verlopen kleding of decoratie-items aan. En omdat ik dan toch aan het pakken ben, zoek ik de spullen gelijk even uit.

Opruimtips Ariadne at Home

Dat ik niet de enige ben die deze maand als opruimmaand heeft ingewijd, blijkt wel uit de nieuwe Ariadne at Home, waar twee hele pagina’s zijn gewijd aan inpakken en weggooien. Misschien krijg je tijdens het lezen van deze blog ook wel zin om aan de slag te gaan. Daarom zet ik de leukste, grappigste en meest inspiratievolle tips even voor je op een rij.

De Groene Meisjes

Maak bijvoorbeeld eens gebruik van de hulp van de Groene Meisjes. Deze opruimgoeroes verzonnen namelijk een handig stappenplan van ‘hoe begin je’ tot ‘leun achterover en kijk rond’. Ze plaatsten dit stappenplan op hun website hoe begin je met opruimen. Het stappenplan biedt een ideale leidraad om eens flink aan de slag te gaan in je eigen huis. Hun leukste tip? Maak voor- en na-foto’s van je huis. Dat zorgt voor een extra bevredigend gevoel.

de groene meisjes

Pinterest

Nog een leuke tip van Ariadne at Home; Hun interieurstyliste ontdekte op  Pinterest talloze borden met opberg- en opruimtips en inspiratie. Een paar voorbeelden zijn Opruimen’ van Jeanette Biemond, Opruimen van Els van den Bos, Organizing Small Spaces van Misty Goss en Organize Small Spaces van Lisa Baker.

opruim tips

Mijn Tafel

Het laatste opruimidee dat je kan inspireren, komt oorspronkelijk uit Finland. Daar heb je namelijk winkels waar iedereen nieuwe, tweedehandse of zelfgemaakte spullen kan etaleren en in de verkoop kan doen. Het enige wat je moet doen is een tafel huren en een goede verkoopprijs voor jouw afdankertjes verzinnen. De opbrengst wordt wekelijks uitbetaald. MijnTafel is inmiddels ook in Nederland te vinden.

Opruimen

Opruimen

Tips voor een opgeruimd huis

Natuurlijk kun je wel wat meer handige tips voor een opgeruimd huis gebruiken. Professional organizer Jop Hammer adviseert en geeft hulp bij het inrichten en opruimen van woon- en werkruimtes. Haar tips vind je op gezondheidsnet.nl.

Succes! En hopelijk kun jij straks helemaal opgeruimd het najaar in.

(Bronnen achtereenvolgend: vintagehomeca.tumblr.com, bloglovin.com, degroenemeisjes.nl, thepaintedhive.net, thedevilwearswibra.nl, mijntafel.nl)