Hartje zomer; opruimen voor het nieuwe seizoen! - Mart
Home / Stories / Hartje zomer; opruimen voor het nieuwe seizoen!

Hartje zomer; opruimen voor het nieuwe seizoen!

Bron: mydomaine.com

Augustus was voor mij niet de meest inspirerende maand op het gebied van interieur. Als groot liefhebber van de zon, ben ik deze maand vaker buiten dan binnen te vinden. Daarnaast heeft mijn huis zijn zomer-opknapbeurt al gehad, en begint de nieuwe zomercollectie net een beetje te wennen. Een andere reden dat mijn interieurperikelen deze zomerweken op een laag pitje staan, is het feit dat we ruim drie weken op vakantie gaan, en ik dan simpelweg niet in mijn eigen interieur te vinden ben. De échte nieuwe woonmaand begint voor mij daarom pas weer in september.

Opruimmaand

Maar niet getreurd. Het interieurleven ligt gelukkig nooit helemaal stil. Zo is augustus voor mij een echte opruimmaand. Dé enige maand in het jaar waarin ik weer eens de bezem door alle kasten  haal. Als de vakantiespullen opgeruimd moeten worden en ik de kledingkasten in moet duiken om alles weer te ordenen voor de herfst, loop ik vaak tegen wat oudere, verlopen kleding of decoratie-items aan. En omdat ik dan toch bezig ben, zoek ik de spullen gelijk even uit.

opruimtips

Bron: designsponge.com

Opruimtips Ariadne at Home

Misschien krijg je tijdens het lezen van deze blog ook wel zin om aan de slag te gaan. Daarom zet ik de leukste, grappigste en meest inspiratievolle tips even voor je op een rij.

De Groene Meisjes

Maak bijvoorbeeld eens gebruik van de hulp van de Groene Meisjes. Deze opruimgoeroes verzonnen namelijk een handig stappenplan van ‘hoe begin je’ tot ‘leun achterover en kijk rond’. Ze plaatsten dit stappenplan op hun website degroenemeisjes.nl/hoe-begin-je-met-opruimen. Het stappenplan biedt een ideale leidraad om eens flink aan de slag te gaan in je eigen huis. Hun leukste tip? Maak voor- en na-foto’s van je huis. Dat zorgt voor een extra bevredigend gevoel.

Pinterest

Een leuke tip uit een oude editie van de Ariadne at Home; Hun interieurstyliste ontdekte op Pinterest talloze borden met opberg- en opruimtips en inspiratie. Een paar voorbeelden zijn Opruimen’ van Jeanette Biemond, Opruimen van Els van den Bos, Organizing Small Spaces van Misty Goss en Organize Small Spaces van Lisa Baker.

opruimen-nieuwe-seizoen

Bron: scanimagedeco.com

Mijn Tafel

Het laatste opruimidee dat je kan inspireren, komt oorspronkelijk uit Finland. Daar heb je namelijk winkels waar iedereen nieuwe, tweedehandse of zelfgemaakte spullen kan etaleren en in de verkoop kan doen. Het enige wat je moet doen is een tafel huren en een goede verkoopprijs voor jouw afdankertjes verzinnen. De opbrengst wordt wekelijks uitbetaald. MijnTafel is inmiddels ook in Nederland te vinden. Zie voor meer info mijntafel.nl

interieur-opruimen

Bron: whowhatwere.com

Tips voor een opgeruimd huis

Natuurlijk kun je wel wat meer handige tips voor een opgeruimd huis gebruiken. Professional organizer Jop Hammer adviseert en geeft hulp bij het inrichten en opruimen van woon- en werkruimtes. Haar tips vind je op gezondheidsnet.nl.

Succes! En hopelijk kun jij straks helemaal opgeruimd het najaar in.