Handig, zo’n bijkeuken - Mart
Home / Stories / Handig, zo’n bijkeuken

Handig, zo’n bijkeuken

Bij de inrichting van je huis zorg je natuurlijk dat je woonkamer er tiptop uitziet. De slaapkamer krijgt de nodige aandacht en ook de badkamer mag niet klagen.

Maar de bijkeuken is vaak het ondergeschoven kindje in huis. En dat is niet zo gek. De ruimte wordt natuurlijk vaak gebruikt om overbodige spullen op te ruimen of doet dienst als opbergplek voor jassen, schoenen en laarzen. Toch is het leuk om de bijkeuken eens even flink de aandacht te geven. Want ook al fungeert de ruimte misschien als opberghok, het is toch een praktisch en waardevol onderdeel van je huis.

bijkeuken

Dichte schoenenkast

Je kunt natuurlijk je schoenen en laarzen kriskras door de bijkeuken laten slingeren, maar je kunt ook kiezen voor een handige en opgeruimde oplossing. Zorg bijvoorbeeld voor een mooie, dichte schoenenkast. Maak een gedeelte met wat haken waar je tassen aan op kunt hangen. Zo werk je de meeste rommel in een keer weg, en krijgt je bijkeuken ineens een heel ander uiterlijk.

dichte schoenenkast

Mat

De bijkeuken komt vaak direct uit in de tuin. Het is dan handig om een grote mat bij de deur te hebben. Door te kiezen voor een mooie mat met bijvoorbeeld een opdruk, laat je zien dat je aandacht besteedt aan de ruimtes waar je komt, al is het ‘maar’ een opbergruimte.

mat

Houten bankje

Omdat je bijkeuken dé plek is waar schoenen uit en aan worden gedaan, is het handig om een bankje neer te zetten. Zeker kleine kinderen vinden het prettig om te zitten als ze hun schoentjes aantrekken. Ga daarvoor eens op zoek naar een doorleefd houten bankje. Met een eenvoudig exemplaar kom je al een heel eind. Zo krijgt zelfs je bijkeuken een gezellig tintje.

houten bankje

Kapstok

O ja, de jassen. Die moet je natuurlijk ook ergens kwijt. Als je voldoende ruimte hebt, kun je een extra gedeelte in de schoenenkast laten maken dat dient als jassenhok. Zeker met een paar grote steigerhouten schuifdeuren ervoor is zo’n kast een gave eyecatcher. Heb je geen ruimte in je schoenenkast? Kijk dan eens op de rommelmarkt of brocante markt naar een oude kapstok. Een likje kalkverf eroverheen en je kapstok is weer helemaal hip. Ophangen maar.

kapstok bijkeuken

Wasbak

Ook erg handig in de bijkeuken; een wasbak. Zodra de kinderen binnenstappen, kunnen ze hun handjes alvast wassen in de bijkeuken. Scheelt jou een heleboel vieze vlekken in huis. Kies voor een landelijk effect voor een oude granieten wasbak. Je kunt deze exemplaren prima via marktplaats krijgen. Hang deze wel aan een dragende muur, want ze hebben een flink gewicht.

bijkeukens

(Bronnen achtereenvolgend: myscandinavianhome.blogspot.nl, themerrythought.com, dekeyzer.be, housebeautiful.com,
paulinaarcklin.net, bloglovin.com, ourplacecalledhome.com)