Groene bank of groene accessoires? - Mart
Home / Stories / Groene bank of groene accessoires?

Groene bank of groene accessoires?

“Groen kost poen,” was de reactie van een styliste op mijn enthousiaste idee om een groene bank te kopen. Ik zag het al helemaal voor me: een beetje vintage velours bekleding in een wat valige kleur groen.

Het zou onze woonkamer een enorme boost geven, zo’n kleurig, maar niet te fel, retro-achtig interieurobject.

Interieur op de schop

Op mijn vraag wat ze bedoelde zei ze: “Voor je het weet moet je hele interieur op de schop, want waarschijnlijk heb je nu nog niets staan wat echt past bij zo’n groene eyecatcher. Dus het begint bij een groene bank en leuke kussentjes en het eindigt met een bijpassende stoel, gordijnen en muurverf of behang.” Daar had ze een punt.

groen-interieur

Pronken

Maar aangezien mijn liefde voor groen momenteel groot is (en niet met een simpele maar doeltreffende opmerking van tafel kan worden geveegd) besloot ik toch op safe te spelen en helemaal los te gaan met de accessoires. De groene kerstboom was nog niet de deur uit of ik haalde groen glaswerk in huis dat nu leuk gestyld met een simpel takje uit de tuin staat te pronken op tafel. En ik heb prachtige kaarsen, met een beetje een vintage-uitstraling gevonden bij onze plaatselijke bloemist.

Groene schedeltjes

Verder heb ik een setje van die kleine schedeltjes, die vastgespijkerd op een plankje zitten (hartstikke groen, want waarschijnlijk ooit geschoten op de Veluwe) donkergroen geverfd en die hangen echt heel erg leuk te pronken aan m’n strak witte muur. Ik heb m’n mooiste boeken, die met een groene buitenkant, op een stapel naast de stoel gelegd en heb een glanzende, fluwelen vintage lampenkap in de kringloopwinkel op de kop getikt. Ik ga hem nog wat oppimpen met een leuk biesje en voilà…Ik heb mijn groene interieur.

groen-interieur-wonen

Nieuwe accessoires

Die opmerking van de styliste klopt, groen kost inderdaad poen. Maar in mijn geval lang niet zo veel poen als wanneer ik een groene bank had gekocht. Want als ik in het voorjaar zin heb in roze of geel, dan is dat geen probleem. Een dure, groene bank vervang je natuurlijk niet na een paar maanden. Maar een stuk of wat nieuwe accessoires, die kosten je de kop niet. Start het nieuwe jaar dus goed en doen die nieuwe kleur in huis.