Gevloerd door een vloer - Mart
Home / Stories / Gevloerd door een vloer

Gevloerd door een vloer

Nooit geweten dat het kiezen van een vloer zo moeilijk kon zijn. Elk soort heeft zo z’n voor en nadelen en elke keus z’n eigen gevolgen.

Zo kun je voor een stoere gietvloer kiezen. Wanneer je het combineert met veel oud hout en warme kleuren kan het prachtig zijn, maar wanneer je het combineert met een té strakke inrichting loop je snel  het gevaar dat je kamer een kille uitstraling krijgt. Een houten vloer is weer erg vlekgevoelig, maar heeft een bijzonder warme uitstraling. Toch kan een houten vloer met een vrij zware inrichting al snel tuttig aandoen, iets wat ik absoluut wil vermijden. Een vloer van PDF heeft veel voordelen; zoals de stevigheid van het materiaal, de ‘echte’ houtlook, en het gemak van schoonmaken. Maar het woord PDF staat me zo verschrikkelijk tegen, omdat het me doet denken aan een goedkoop soort plaatmateriaal. Laminaat is pas mooi als de prijs flink opgedreven is,  maar het getik van hakken op de vloer is ook niet echt stimulerend voor het contact met de buren. Bovendien heeft elke soort en kleur weer gevolgen voor de keuze van je keuken en aanrechtblad. Want een gietvloer met een grijs aanrechtblad doet al snel somber aan, terwijl een houten vloer met een houten aanrechtblad vaak tot subtiele kleurverschillen leidt. En zo zitten we dagenlang te tobben over voor- en nadelen, over prijzen en over kleurmogelijkheden.

Interieuradvies

Er is maar één conclusie mogelijk: we hebben hulp nodig! Een professioneel advies van een echte interieurspecialist. Zoveel is wel duidelijk. Dus tippelde ik de volgende dag de winkel van Mart binnen op zoek naar Margreet. Van achter haar tekentafel hoorde ze mijn verhaal geduldig aan. Af en toe knikte ze begrijpend met haar hoofd, terwijl ze af en toe een paar snelle aantekeningen maakte. Toen ik klaar was, pakte ze rigoureus haar spullen en met de woorden “kom mee, we gaan vandaag nog een einde maken aan die onzekerheid” stond ik binnen enkele minuten later in de aangrenzende keukenzaak. “Kijk nou eens goed rond,” gebood ze me. “Al deze aanrechtbladen hebben een subtiel kleurverschil. Pak een paar stalen, loop eens rustig rond en kijk naar de kleurcombinaties die jij mooi vind. Voel aan het materiaal, kijk naar de kastjes en laat het allemaal rustig op je inwerken. En maak dan rustig je keuze.”

Professioneel advies

Gietvloer

En ik kan je vertellen, ik heb gekozen! En dat was geen eens zo moeilijk als ik dacht. Want met mijn stoere grijze aanrechtblad vormt een strakke gietvloer een prachtige eenheid. En warmte creëren doe je uiteindelijk toch echt zelf! Met een paar stoere vintage kleden, en een warme houtkachel komen we al een heel eind. En de basis is goed! Daar ben ik van overtuigd. Bedankt Margreet!