Geef je kamer een landelijke uitstraling - Mart
Home / Stories / Geef je kamer een landelijke uitstraling

Geef je kamer een landelijke uitstraling

Je wilt warmte en gezelligheid in huis. Want je huis is dé plek waar je tot rust komt. Een modern landelijk interieur zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor een trendy look. De indeling is vaak praktisch en rustig. De landelijke uitstraling creëer je door het gebruik van natuurlijke kleuren en producten, zoals oud hout.

1. Opruimen

Begin met opruimen. Stop alle niet bruikbare, losse accessoires in een kist of doos. Leg de bruikbare accessoires bij elkaar op tafel. Je kunt straks kijken wat je nog kunt gebruiken.

2. Kritisch kijken

Je kamer ziet er nu kaal uit. Alleen je meubels staan er nog. Kijk kritisch wat je echt gebruikt en wat niet. Bedenk daarbij wat de belangrijkste activiteiten in de woonkamer zijn, en wat je daarvoor nodig hebt. Haal dingen die je niet gebruikt weg, en zet deze apart.

3. Kleurstelling

Je houdt nu je basismeubilair over. Kijk goed naar de kleurstelling. Komen de kleuren overeen, of heb je een potpourri aan kleuren in je kamer staan? Eenheid in kleur zorgt voor rust in je woonkamer. Zorg daarom dat je basismeubilair en wanden dezelfde kleurstelling hebben. Typisch landelijke kleuren zijn pasteltinten, aardekleuren en witte subtinten. Deze kleuren creëren rust en eenheid in je woonkamer.

4. Opbouwen

Nu kun je gaan opbouwen. Zorg voor een goed en praktisch indelingsplan. De interieurstylisten van Mart kunnen je hier kosteloos bij helpen.

5. Balans zoeken

Bij de inrichting en indeling van de woonkamer mogen doelbewust open ruimtes gecreëerd worden. Zorg daarom voor een paar grote en belangrijke eyecatchers van natuurlijk materiaal. Dit brengt het interieur in balans en zorgt voor een vrij en ruimtelijk gevoel. Wanneer je de kamer volpropt met meubels en decoratie zal de kamer kleiner ogen en krijg je een benauwd gevoel. De balans tussen een gezellig en overladen gevoel is één van de moeilijkste taken bij het inrichten van de woonkamer.

6. Praktisch denken

Denk praktisch! Hoe mooie een bepaalde indeling ook lijkt, het moet allereerst wel praktisch zijn. Een fauteuil die veel t ever van de haard af staat, kan wel mooi zijn, maar niet praktisch.

7. Woonaccessoires

Zorg voor een paar unieke accessoires. Teveel accessoires maakt je kamer al snel rommelig en vol. Zorg daarom dat je zo min mogelijk accessoires gebruikt. Wat je wel gebruikt, moet feilloos aansluiten bij de basiskleuren van je interieur.

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan kosteloos advies aan de interieurstylisten van Mart. Zij geven je praktische tips, handige ideeën en onverwachte adviezen. Gewoon, omdat iedereen een thuis verdient!