Frisse look in de kinderkamer - Mart
Home / Stories / Frisse look in de kinderkamer

Frisse look in de kinderkamer

Foto: Kids Depot

Grote-kinder-kamers

Op een gegeven moment is jouw kleintje zijn of haar peuterkamer echt ontgroeit. Dan willen ze iets stoerders of iets meer prinsesserigs, of iets met dino’s, haaien, behang met hun favoriete sprookjesfiguren of –met een beetje pech- een dekbed of behang van hun favoriete voetbalclub!


Foto: 2 Eigen Huis en Tuin

Heel veel leuks

Jaren geleden was de keuze in leuke kinderkamerspullen een stuk beperkter dan nu. Nu is het lastig kiezen welk thema jullie willen, want er is zo veel moois en leuks te koop voor groter wordende kinderen. Dat was dit jaar ook te zien in Milaan, waar in april de designbeurs Salone del Mobile werd georganiseerd. De ontwerpers weten het inmiddels ook: kinderen zijn business. Dat klinkt ongezellig, is niet zo bedoeld maar het is gewoon een feit dat er tegenwoordig ook goed wordt nagedacht over leuke spullen voor de kinderkamers.


Foto: HM Home

Helemaal hip

Een van de meest populaire trends in 2019 is de Jungle- of Safari-look. Er is in dit thema, dat zowel voor jongens als meisjes heel geschikt is, zo veel moois te krijgen dat je het bijna naar je eigen slaapkamer door zou trekken. En dan niet gelijk all over, maar in een subtiel Lodge tintje. Want daar word je echt vrolijk van! Maar terug naar de kamer voor de kleine koning en koningin.

Op safari

In het thema Safari kun je echt uitpakken met het prachtigste behang met een oerwoudprint, compleet met lianen en tropische vogels. Er zijn schitterende handgeknoopte wandobjecten met leeuwen of kakatoe’s verkrijgbaar, kussens met tropische prints en exotische accessoires zoals een ananas of palmboom. Een kekke Olifant-ledlamp en een groeimeetlat in de vorm van een giraffe, het zijn een paar bijzondere accessoires die deze wilde touch helemaal af maken.


Foto: Westwing

Kleurrijke blikvangers

Om niet een over the top resultaat te krijgen, kies je voor een witte basis die je vervolgens invult met natuurlijke houtaccenten. En daar voeg je dan, als kers op de taart, een stuk of wat kleurrijke blikvangers aan toe. Niet te veel, want dan wordt het te druk, maar wel genoeg zodat jouw kleine man of vrouw zich een echte ranger voelt.


Foto: HM Home Kids

Wil je je niet direct op een thema vastpinnen, maar wel een beetje met de trends meegaan? Dit jaar wordt voor de kinderkamers veel donkergroen, donkerblauw, verschillende okertinten (die soms naar bijna naar bruin neigen) en terracotta als nieuwe trendkleuren gebruikt. Die kleuren zie je niet alleen terug op de muren, ook qua accessoires mag het allemaal kleuriger zijn in 2019 (net als in de nieuwste kinderkledingcollecties trouwens).


Foto: Olli Ella

Romantisch riet

Rotan of riet is ontzettend leuk materiaal om een kinderkamer mee af te stylen. Het sluit prachtig aan op het thema Jungle, maar staat ook in een meer romantische slaapkamer erg mooi. Een poppenwagen, stoeltje, bankje of rotan opbergbakjes het kan allemaal, al dan niet in een kleurtje. Want rotan items zijn, met name voor de kinderkamers, tegenwoordig in alle mogelijk tinten verkrijgbaar.


Foto: Dio Lifestyle

Vergrijsder roze

Bij het lezen van het bovenstaande kan ik me zo voorstellen dat je denkt: hé, waar is de zachtheid gebleven voor de kamer van mijn dochter? Is roze een verboden term geworden? Nee hoor, helemaal niet. Zachte tinten zijn dit jaar alleen wel wat vergrijsder en iets minder zoet geworden. Dus roze is en blijft nog steeds een favoriete tint, maar met een warmere ondertoon. En al die nieuwe warme tinten komen het mooist tot hun recht als je ze combineert met zacht ogende accessoires zoals sterretjes-slingers, pompons en veel gouden accenten.