Frisse lentekleuren voor je interieur! - Mart
Home / Stories / Frisse lentekleuren voor je interieur!

Frisse lentekleuren voor je interieur!

Wat is het een feest om te gaan winkelen. Helemaal vrolijk word ik bij het zien van alle nieuwe kleuren en accessoires waarmee we de lente en een voorbode van de zomer in huis kunnen halen.

Tijdens een middagje shoppen deze week viel mij op dat overal het terugkerende kleurenpalet van licht groen, en dan zo’n hele zachte toon bijna pastel, en zachtroze helemaal hot zijn. Gecombineerd met een vleugje grijs of zachtpaars of babygeel creëer je daarmee wonderschone combinaties.

Modetrend wordt woontrend

Zacht en zoet zijn de toverwoorden dit seizoen en ik kreeg direct zin om thuis aan de slag te gaan. Wist je trouwens dat de woontrends geïnspireerd zijn op de laatste modetrends? Dus dat wat nu trendy is voor ons interieur, dat was vorig seizoen helemaal hip qua mode! Wonen loopt dus een beetje achter. Maar ach, het hoeft allemaal niet zo snel te gaan, toch? Een nieuwe eetkamerstoel gaat immers langer mee dan een hip jurkje!

Interieur advies

Vrolijke kleuren!

Terug naar dit woonseizoen en die nieuwe, o zo vrolijk makende kleuren. Want hoe pas je dit kleurenpalet nu thuis toe zonder dat je er een fortuin aan uit moet geven of je hele interieur op de kop moet? We zetten even wat tips op een rijtje, zodat je daarna zelf aan de slag kunt gaan.

Vrolijke kleuren Vrolijke kleuren

Lieve, witte bloemetjes

Het kleurenpalet van nu is prachtig te combineren met natuurlijke lichte houtsoorten,  maar ook met verschillende wittinten en eventueel een klein off black accent. Heb je een witte, houten eettafel? Die vormt een prachtig koppel met stoelen die bekleed of geverfd zijn in een van de nieuwe seizoentinten. Of schaf nieuwe kussenshoezen in verschillende kleuren en dessins aan voor in een stoel of bank en om het af te maken een zacht gebreid plaid met een hoog aaibaarheidsgehalte. Kun je haken? Haak er dan zelf wat lieve, witte bloemetjes op voor een op en top voorjaarsgevoel!

Grijze wand, witte bank

Het is iets meer werk, maar een verbluffend mooi resultaat krijg je als je een wand verft in een heel zachte grijze tint. Plaats daar je bank met een witte hoes voor met kussens in de nieuwe voorjaarskleuren. Geen zin in een witte bank? Een antracietkleurige of bruine bank kan ook prima, mits je maar veel lichte kussens toepast!

Bollen in huis

En als laatste, natuurlijk: haal de lente in huis met bollen! Hyacinten, narcissen, blauwe druifjes, de kleine narcis bridal crown en tulpen. Alle kleuren door elkaar of kies voor een tint. Zet ze in verschillende kleuren geverfde (zachte tint) potten voor een op en top voorjaarsgevoel. Succes en leve de lente!

Hyacinten