Fijn binnenkomen - Mart
Home / Stories / Fijn binnenkomen

Fijn binnenkomen

De eerste klap is een daalder waard en een goed begin is het halve werk. Het zijn twee gezegdes die opgaan voor het hele huis, maar met name voor je entree.

Want je entree, en of dat nu een klein portaaltje is of een riante hal, is het visitekaartje van je woning.

Vergaarbak van rommel

Je entree vormt het begin voor de reis door je huis. Het is de eerste ruimte die we zien als we een te koop staand huis gaan bezichtigen en die gasten zien wanneer ze je bij je op bezoek komen. Bij veel mensen is de gang of hal vaak een beetje een vergaarbak van rondslingerend spul; een afspiegeling van de bewoners van het huis: jassen, rugzakken, tassen, schoenen, tennisrackets en hockeysticks. Alles waarvan we denken: ‘waar zullen we dit eens laten?’ of ‘morgen heb ik toch weer nodig’, krijgt meestal een plek in de hal. 

gang Entree

Kast, hutkoffer of manden

Jammer, want is je entree een rommeltje dan is de toon al snel gezet en zullen de verwachtingen over de rest van je interieur niet bijster hoog zijn. Het is dus belangrijk dat je hal, gang, portaal of hoe jouw entree ook heet, er licht, schoon, fris en helder uitziet. Heb je een ruime hal? Schaf dan een grote kast aan. Daarmee ben je in een klap van alle rondslingerende spullen en jassen af en je hebt er een mooi en praktisch interieuritem bij. Heb je minder ruimte? Koop dan een dekenkist, hutkoffer of een paar manden met deksels om het kleine, rondslingerende spul op te kunnen ruimen.

 

hutkofferEntree

Delftsblauwe muren

Helemaal leuk is het om details van je entree op een subtiele manier te laten verwijzen naar de stijl van de rest van je huis of juist een knallende binnenkomer te creëren. Zo was ik laatst in een huis waarbij de hal bij mij een echt ‘wow-effect’ teweeg bracht. Het houtwerk was hoogglans wit geverfd, de wanden waren koningsblauw geschilderd en hingen vol met een verzameling echte en minder echte Delftsblauwe borden. Het was bijna een statement en echt verbluffend mooi in al z’n eenvoud.

Kitsche kroonluchter

Het is tegenwoordig heel hip om een verzameling verschillende lampjes boven je eettafel te hangen. Maar waarom zou je dat ook niet kunnen doen in je hal? Of kies voor een hele grote, bijzondere, misschien wel een tikkie kitsche kroonluchter. Het ziet er hartstikke leuk uit en je hebt een bijzondere eyecatcher waar je een langere tijd geen omkijken naar hebt.

Kroonluchter

Kroonluchters

Maak dus van de entree je visitekaartje en een echte, persoonlijke binnenkomer!