Een beetje Bali in je interieur - Mart
Home / Stories / Een beetje Bali in je interieur

Een beetje Bali in je interieur

Waar een reis naar Bali al niet toe kan leiden. Inmiddels weten we er alles van..

De bijzondere vakantiereis naar het eiland leidde tot een intensieve zoektocht naar het mooiste antiek van de archipel. Het resultaat? Een container vol authentiek Balinese meubelen en exclusieve Indische houtsnijwerken.

Bali staat bekend om zijn prachtige en duurzame houtsoorten. Al eeuwenlang proberen de creatievelingen onder de bevolking er de mooiste meubelen en accessoires mee te maken. Vooral het houtsnijwerk is inmiddels wereldberoemd. Het oog voor detail en vakmanschap van de Balinezen levert een veelkleurig en bijzonder assortiment aan houtsnijwerken op. Vaak is de hele familie betrokken bij het “productieproces”. Verschillende leden van de familie beoefenen allemaal hun eigen specialisatie. Zo is de één een kei in het uitwerken van het haar, terwijl de ander zich richt op het maken van dieren. Natuurlijk zijn er ook de allround carvers die een beeld van een ruw blok hout tot een kunstwerk kunnen uitwerken. Afhankelijk van de voorstelling is het vaak heel moeilijk om te bepalen of iets echt oud is of nog onlangs werd gemaakt. Indicaties voor de leeftijd zijn de kwaliteit en kleur van het patina, de stijl van het beeld en de gebruikte houtsoort.

balinees antiek

balinees antiek

Wandpanelen houtsnijwerk

Bijzonder mooi zijn de teakhouten bewerkte wandpanelen. Het verfijnde houtsnijwerk en de zachte, vergrijsde kleuren zorgen direct voor een exclusieve uitstraling van uw interieur. De panelen zijn allemaal uniek in hun soort en worden veelal gemaakt van gerecycled ruw teakhouten planken die vrijkomen tijdens de sloop en renovatie van oude gemeenschapshuizen en woningen in de dorpen van Bali. Plaatselijke houtsnijders gebruiken de teakhouten planken als basis voor hun kunstzinnige houtsnijwerken.

wandpanelen houtsnijwerk

balinees antiek

Boomstamtafels

Naast de panelen importeerden we diverse Balinese tafels. Het houtwerk kenmerkt zich door de natuurlijke uitstraling en creatieve details. De langwerpige boomstamtafels hebben hun natuurlijke vorm behouden, waardoor de tafel een bijzonder speelse look heeft. Tegelijkertijd ademt de salontafel een ongekende robuustheid. Het duurzame materiaal zorgt ervoor dat de koper verzekerd is van een item voor het leven.

boomstamtafel

boomstamtafels

Balinese kast

Wie op zoek is naar een bijzondere kast, kan ook zijn hart ophalen. De Balinese bevolking blijkt een bijzonder oog te hebben voor schoonheid en detail. De oud houten kasten passen door hun eenvoudige uitstraling perfect in elk interieur. De bewerkte details geven de kasten een bijzonder exclusieve uitstraling. Leuk om te weten; elk detail van de kast is met de hand gesneden. Een flink staaltje vakwerk dus.

balinees kast

balinees tafel

balinese antiek

Wie houdt van een authentiek interieur kan dus weer helemaal zijn hart ophalen bij Mart. De bijzondere items zijn uniek in hun soort en dat betekent dat eenmaal verkocht er geen nieuwe exemplaren op voorraad zijn. Plan dus snel een dagje showroom in en zorg dat je er op tijd bij bent. Want voor je het weet, hangt dat unieke houten paneel bij een ander aan de muur.