Dikke dekens, stoere vachten - Mart
Home / Stories / Dikke dekens, stoere vachten

Dikke dekens, stoere vachten

Nu de dagen korter worden en de nachten steeds kouder, is er niets fijner dan na een lange werkdag onder een plaid op de bank te kruipen. Lekker warm, met een groot glas thee in je hand, terwijl de geur van versgebakken appeltaart om je heen zweeft. Maar er zijn natuurlijk meer manieren om je interieur met een plaid extra gezellig te maken. Droom je even lekker mee?

foto2-warme-wollige-dekens

Warme, wollige plaids

Van plaids kun je er nooit genoeg hebben. Warm wollig, met of zonder franjes, in een vergrijsd kleurpalet met af en toe een uitschieter naar geel en fel groenblauw. Heerlijk warm om lekker onder te kruipen op de bank, maar ook uiterst decoratief. Een zacht wollig dekentje op de bank, of als sprei op het bed. Waar je een plaid ook legt, het zorgt altijd voor die heerlijke warme sfeer, zoals je die in de winter wilt hebben.

foto3-wollen-dekens-plaids-winter

Op de grond

Denk aan een plaid en je denkt aan een lekker vachtje. Kleine konijnenbontjes, schapenvachten, geitenhuidjes; het helpt allemaal mee om jouw interieur helemaal in wintersferen te brengen. Leg maar eens zo’n schapenbontje op de grond. Je zult zien dat je kinderen regelmatig hun koppies op het bontje leggen om de zachtheid en warmte te voelen. Heb je een hond? Dan weet ie dat plekje al snel te vinden als heerlijk ligplekje.

In de hangstoel

Voetjes van de vloer, heen en weer wiegend in je hangstoel. Is er iets heerlijker? Leg er een paar zachte kussen en een plaid en het grote genieten gaat van start.

foto4-schommelstoel-dekens

Trek het aan…

Het zijn mijn favoriete kledingitems voor de gure herfst en de koude winter; grofgebreide vesten. Eenmaal een goed model gevonden en je woont erin. Heerlijk comfortabel en overal mee te combineren.

foto5-winter-sjaal

Onder of op het bankje?

In de woonwereld zie je het regelmatig terugkomen; bontjes als decoratiemateriaal. Een zacht konijnenbontje over een oud houten bankje, of een mooi schapenkleedje op de grond. Kies maar; op of onder het bankje?

foto6-winter-plaid

Onmisbaar; kaarsen!

Leg een zacht bontje op je tafel en combineer dat met een paar flinke oude houten kaarsenstandaards, een geweitje en wat bessen. Gegarandeerd een prachtig stilleven.

foto7-chair-deken-wol-winter

Slaap zacht

Het bed is de ultieme relaxplek. Kleed het aan met een stoer grof linnen dekbed en een wollen sprei. Kussens in je rug en je stress als sneeuw voor de zon. Slaap zacht

foto8-wollen-dekens

Op de ladder

Een zacht plaidje voor na het douchen? Hang er standaard een op dat decoratieladdertje in je badkamer. Zo heb je de warmte altijd bij de hand.

foto9-dekens

Buiten

Natuurlijk hoef je de warmte niet alleen in huis te houden. Een paar gezellige plaids of bontdekentjes op je veranda maken het een stuk aanlokkelijker om ook in de winter regelmatig wat tijd op de veranda door te brengen. Zorg wel voor een goede houtkorf of houtkachel, anders vries je alsnog weg.

foto10-openhaard-buitenleven-dekens

(Bronnen: foto 1,2,6: huis-haard.nl, foto 3: pinterest.com, foto 4: welke.nl, foto 5: couleurlocale.eu, foto 7: belgianpearls.blogspot.nl, foto 8: oakfurnitureland.co.uk, foto 9: bloglovin.com, foto 10: digsdigs.com )