Decoreren in landelijke stijl - Mart
Home / Stories / Decoreren in landelijke stijl

Decoreren in landelijke stijl

Less is more, zeggen de Engelsen regelmatig. En zo is het! Een stilleven van slechts enkele accessoires in eenvoudige robuuste materialen zegt meer dan duizend woorden. Ervaar de rust van de landelijke eenvoud. 

Een paar simpele voorwerpen, robuuste materialen en een prachtige tak of bloembol en je hebt alle ingrediënten voor rust. Je woonkamer heeft niet veel nodig om sfeervol en tegelijkertijd rustiek over te komen. Een te drukke kamer geeft vaak veel onrust. Zorg daarom voor enkele grote eyecatchers, zoals een paar mooie stoelen, een hippe salontafel en een grote vaas. Maak geconcentreerde hoekjes of plekjes met wat accessoires. Zo voorkom je dat je overal iets hebt staan, waardoor je kamer een rommelige uitstraling heeft. 

Decoratie

Hout decoratie

Natuurlijke materialen

Gebruik zo veel mogelijk natuurlijke materialen, zoals een oud houten schaal, bloembollen of takken, aardewerk en bont. Natuurlijke materialen stralen rust en warmte uit. Een paar mooie kaarsen maken het plaatje compleet. 

Kaarsen

warme decoratie

Combinatie interieurstijlen

Wil je verschillende stijlen in je interieur combineren, laat dan zaken terugkomen. Zo kunnen landelijke decoratiematerialen prachtig met moderne kunststukken gecombineerd worden, zolang er her en der herkenningspunten zijn. Een strak vormgegeven boekenkast kan prachtig matchen met een stoere landelijke oud houten plank. Deze plank kan weer een herkenningspunt vormen voor een oud houten krukje of tafeltje. Ook zie je steeds vaker het gebruik van verschillende stoelen bij de eethoek. Prachtig natuurlijk, maar zorg ervoor dat ook hier een eenduidige herkenning in terugkomt. Dit kan bijvoorbeeld in kleur, materiaal of model van de stoelen. Op die manier houd je altijd één lijn in je interieur. 

oud hout

Landelijke kleuren

Denk ook goed na over de basiskleuren in je interieur. Wit, mat, crème en onbewerkt (kaal hout) hebben een rustig en natuurlijk effect. Ook van de kleur blauw is bekend dat het rust en ontspanning opwekt. Groen staat voor kalmte en minder stress. Je geeft je kamer een extra landelijke boost door het gebruik van een natuurlijke verfsoort, zoals kalk- of krijtverf. Deze verven zijn te koop bij diverse gerenommeerde interieurwinkels.