De leukste vakantieherinneringen - Mart
Home / Stories / De leukste vakantieherinneringen

De leukste vakantieherinneringen

Heb je genoten van je vakantie? Super hé, die fase van volkomen ontspanning. Misschien ben je nu alweer druk aan het werk.

Vaak zit je binnen een paar dagen weer helemaal in het normale ritme, en is die vakantie alleen nog maar een heerlijke herinnering. Een herinnering die je natuurlijk zolang mogelijk vast wilt houden.

Om zolang mogelijk vast te houden aan die speciale herinnering is het daarom leuk om een apart plekje in je huis in vakantiesfeer in te richten. Zo zijn wij recent geleden een aantal dagen naar Vlieland geweest. Ik had een enorm drukke tijd achter de rug en was dolblij dat we als gezin even konden uitblazen. Een heerlijke tijd van zon, zee en strand brak aan. Tijdens één van de vele ochtendwandelingen langs het wad, vond ik een paar prachtige veren; voor mij dé perfecte herinnering aan deze vakantie. De veren staan nu dagelijks te pronken in een oude jampot op de piano. En elke keer als ik naar de veren kijk, denk ik aan die heerlijke vakantietijd vol ontspanning en gezelligheid.

vakantieherinneringen

Vakantiefotowand

Je kunt je herinneringen natuurlijk op allerlei manieren een plekje in je huis geven. De bewoners van dit huis hebben de mooiste foto’s van hun vakantie laten inlijsten. Elke vakantiefoto krijgt zijn eigen lijstje. Natuurlijk kun je kiezen voor de mooiste, de grappigste of de meest bijzondere foto’s. Net wat jij wilt. Zo bouw je vanzelf een eigen herinneringsmuur op.

vakantiekiekjes

De landkaart

Gaaf hé, zo’n landkaart op de muur? Zeker wanneer je heel wat afreist is deze kaart een prachtige manier om al die herinneringen te bewaren. Hang bijvoorbeeld aan elke plek waar je geweest bent een klein kaartje. Je kunt dit doen met een klein speldje of prikkertje. Op het kaartje zet je een belangrijke spreuk, grappige uitspraak of iets wat jullie vakantie kenmerkt.

Vakantieherinneringen

Herinneringshoekje

Soms heb je van die items die direct een vakantiegevoel bij je oproepen; een speciaal hoedje, een oud dagboek, een verrekijker of een zonnebril. Je kunt van al deze items een prachtig vakantiedecoratiehoekje maken. Probeer ze wat te stylen en leg ze op een mooie manier bij elkaar op een tafeltje of een hoekje van de kamer. Je hebt nu niet alleen een prachtig extra decoratiehoekje, maar ook een mooi herinneringshoekje aan je vakantie.

herinneringshoekje

Tassenverzameling

Je zult maar helemaal gek zijn van alles wat met tassen te maken heeft. Dan is het niet meer dan logisch dat je van elk plekje waar je komt een herinnering wilt meenemen in de vorm van een tas. Deze eigenaresse heeft al haar aanwinsten bij elkaar gehangen als ode aan haar vakanties. En guess what? Het staat nog gezellig ook.

tassenverzameling

(Bronnen achtereenvolgend: decoratingyoursmallspace.com, blog.styleestate.com, plumdeluxe.com, buzzfeed.com, stylemepretty.com, howhome.nl)