Creatief thuiskantoor - Mart
Home / Stories / Creatief thuiskantoor

Creatief thuiskantoor

Ik heb echt een ‘thuiswerk’ beroep. ’s Morgens stap ik weliswaar in de auto, richting een mooie binnenkijker, shoppingroute of een interview met een ontwerper of ander creatief type

Maar ’s middags nestel ik mij thuis aan de keukentafel om alles wat ik heb opgekrabbeld netjes uit te werken tot een leuke en inspirerende tekst. 

Chaos op de eettafel

Die keukentafel is zo’n drie meter lang, dus er is plek genoeg voor een leuk sfeerhoekje, maar ook voor een krant, tijdschriften, speelgoed, post, een slapende poes en dan komen daar dagelijks ook nog mijn laptop, schrijfblok, tijdschriften en notitiebriefjes bij. En al dat spul moet tussen de middag opzij worden geschoven als de kinderen thuis komen eten. Kortom, chaos op de eettafel. 

Creatief thuiskantoor

Kantoor op zolder

Het liefst zou ik een eigen stekje hebben waar alles overzichtelijk bij elkaar ligt. Een plek waar ik rustig kan werken en waar ik alles kan laten liggen als ik even wat anders ga doen. Eigenlijk wil ik een eigen kantoor maar dan thuis. En ik had bedacht dat onze zolder daar zeer geschikt voor is, want die is redelijk ruim en lekker licht.

Creatief thuiskantoor

 Aan de slag!

Ik kan mijn nieuwe werkplek inrichten met modern kantoormeubilair en hem efficiënt, lekker praktisch, overzichtelijk en goed georganiseerd maken. Maar die saaie uniformiteit en het gebrek aan karakter zouden afbreuk doen aan de creativiteit die ik nodig heb voor mijn werk. Liever werk ik met oud en nieuw, mix & match ik een goede, nieuwe stoel met een tweedehands bureau, een designklassieke bureaulamp en een superhip behangetje op de muur. 

 creatief thuiskantoor

Home office

Heb je geen aparte ruimte over en wil je toch graag een eigen werkplek in huis? Je hebt tegenwoordige de meest prachtige én praktische oplossing voor een home office. Zo zag ik laatst bij mensen die wat kleiner behuisd waren een werkhoek die op een prachtige wijze geïntegreerd was in de woonkamer. De bewoners hadden een kastenwand op maat laten maken, inclusief een tafel. Het was een werkplek die er absoluut niet uitzag als een kantoor maar als een sfeervol onderdeel van de woonkamer.

home office