Creatief opbergen van je tijdschriften - Mart
Home / Stories / Creatief opbergen van je tijdschriften

Creatief opbergen van je tijdschriften

Een leuk tijdschrift is altijd genieten. Maar wanneer je de laatste bladzijde dichtslaat, sta je direct voor een dilemma. Want waar laat je dat leuke stukje leesvoer?

Weggooien is geen optie, want je wilt het graag nog een keertje lezen. Laten rondslingeren ook niet, omdat jouw heerlijke wegdromertje dan binnen een mum van tijd slachtoffer wordt van de knipdrift van je kinderen of van je knabbelgrage hond. Toevallig stuitte ik op Pinterest op een aantal grappige en creatieve opbergideeën voor je tijdschriften. Makkelijk om uit te voeren, en een ideale manier om jouw mooiste magazines veilig op te bergen.

Draadframe tijdschriftenrek

Het meest eenvoudig is natuurlijk om een opberger te kopen. Zo heb je het kant en klare draadframe tijdschriftenrek, wat je aan de wand kunt schroeven. Het leuke bij deze opberger is, dat de covers altijd zichtbaar blijven. Een andere mogelijkheid is een staand rek, met twee gekruiste poten, waar je de tijdschriften inlegt. Let wel op dat je de tijdschriften in dit systeem netjes op elkaar stapelt. Anders geeft het snel rommelige uitstraling.

Houten tijdschriftenrek

Een prachtige opberger is het witgrenen houten tijdschriftenrek van Woood. Met dit systeem kun je heel veel kanten op. Zet er je leukste kookboeken en tijdschriften op, en wissel het af met leuke houten letters of een leuk fotolijstje. Zo verander je binnen een mum van tijd die ene saaie muur in een plaatje uit een woontijdschrift.

Wandplankjes

Vind je zo’n heel rek in je woonkamer maar niks, dan kun je ook kiezen voor de smalle wandplankjes van de Ikea of de Karwei. De plankjes hebben een opstaand randje, waardoor je tijdschriften er nooit af kunnen glijden. Schroef drie plankjes aan je wand, en voilà; een prachtige opbergmogelijkheid voor je leukste tijdschriften.

Salontafel van pallets

Heb je twee rechterhanden? Dan kun je nu zelf aan de slag. Schroef drie pallets stevig op elkaar en maak er een paar wielen onder. Binnen een paar uur creëer de meest stoere en grappige salontafel die je kunt bedenken. Tussen de pallets zitten open ruimten die dienst kunnen doen als opbergmogelijkheid voor je magazines.

tijdschrift

Appelkratje

Heb je nog zo’n oud houten appelkratje staan? Dan wordt het tijd om dit kratje creatief in te zetten. Zet het houten kratje op z’n smalle kant en maak een grote stapel van alle tijdschriften die je graag wilt bewaren. Zet de stapel nu in het appelkratje. Zorg wel dat de ruggen van de magazines netjes op elkaar gestapeld zijn, zodat het er strak uitziet. Zo heb je binnen een mum van tijd een grappige en handige opberger voor jouw leesvoer.

(Bronnen beelden: 101woonideeen, Pinterest, marington.nl)