Brocante op je bed - Mart
Home / Stories / Brocante op je bed

Brocante op je bed

Ook al heb je een stoere, landelijke inrichting, je slaapkamer mag best een beetje romantisch zijn. Zeker wanneer deze ruimte dé plek is om je even terug te trekken. Een mooi en knisperend brocante dekbed geeft je dan een prinsheerlijk en rustgevend gevoel.

Vooral beddengoed in wit of een zachte pastelkleur is mooi, omdat dit de romantische en landelijke stijl benadrukt. Maar ook in de kast mag brocante beddengoed gezien worden. Netjes opgevouwen stapels, met mooi lint bijeengebonden, geven een rijk gevoel.

Dekbedovertrek met Chinese knoopsluiting

Het zijn de details die brocante beddengoed bijzonder maken. Een dekbedovertrek met Chinese knoopsluiting, of geborduurde bloemen op het beddengoed. Sierkussens met applicaties, Franse rolkussens en kleine kussens met opengewerkt kant maken het bed echt af. Combineer verschillende stofsoorten voor een extra rijke uitstraling. Het mooist is om de kleuren neutraal te laten. Vaak zie je dat brocante lakens en dekens vooral wit zijn. Dit geeft je kamer altijd een frisse uitstraling.

Franse-sprei-Brocante-op-je-bed-Mart-Kleppe-blog

Antieke Franse spreien

Extra bijzonder is een originele antieke Franse sprei. Deze spreien zijn vaak gemaakt van oud kant. Daarnaast heb je ook prachtige exemplaren van fijn gehaakt of gekantklost katoen. Drapeer de sprei gewoon over je dekbed heen. Zo bedek je gelijk alle vouwen en oneffenheden en geef je je kamer een strakke en nette uitstraling.

Kanten-rand-Brocante-op-je-bed-Mart-Kleppe-blog

Verkooppunten brocante bedlinnen

Je kunt dit prachtige brocante kopen op Franse antiekmarktjes of gewoon via internet. Let er wel op dat de stof niet vergeeld is, want dat maakt de uitstraling een stuk minder fris. Originele antieke Franse spreien zijn onder andere verkrijgbaar via De Woonwinkel of Heritage. Bij Heel Wit vind je enkel wit beddengoed met mooie motieven, waaronder overtrekken en sierkussens. Kijk ook eens rond in de webwinkel van De Oude Kastlinnen. Zij verkopen antiek beddengoed, waaronder oude dekens met brocante dessins en monogrammen.